Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Βομβιστικές επιθέσεις

ΜΟΣΧΑ.-

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες, μεταξύ τους ένα παιδί ηλικίας 3 ετών, είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε χτες Δευτέρα, 4 Σεπτέμβρη, σε αγορά στην πόλη Ριαζάν, 200 χλμ. νοτιοδυτικά της Μόσχας, αλλά ο Ρώσος υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Ρουσάιλο απέκλεισε το ενδεχόμενο να οφείλεται σε τρομοκρατική, ενέργεια, ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ. Η έκρηξη, που σημειώθηκε κοντά σε σχολείο, ενέτεινε τους φόβους ότι μπορεί να επαναληφθούν οι περσινές βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κτιρίων σε ρωσικές πόλεις, που είχαν γίνει αιτία να χάσουν τη ζωή τους περί τα 300 άτομα.

Το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ανέφερε ότι κρατούνται πέντε άτομα σε σχέση με το περιστατικό και από τις πρώτες ενδείξεις προκύπτει ότι η έκρηξη ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα τοπικής βεντέτας. «(Η έκρηξη αυτή) δεν έχει καμιά σχέση με την τρομοκρατία με την έννοια του όρου που γνωρίζουμε», φέρεται να δήλωσε ο Ρουσάιλο.

Το πρακτορείο ΙΝΤΕΡΦΑΞ μετέδωσε, εξάλλου, ότι η άλλη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα χτες σε κατάστημα στο Λένινγκραντ ήταν ενέργεια «χουλιγκανισμού». Ενας υπάλληλος υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας απέδωσε την έκρηξη στο οργανωμένο έγκλημα. Κοντά στον τόπο της έκρηξης βρίσκεται η κατοικία του κυβερνήτη του Λένινγκραντ, Βλαντίμιρ Γιάκοβλεφ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ