Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δήμαρχος - «σερίφης» της πολιτικής του δικομματισμού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη Τύπου του Β. Παπαγεωργόπουλου

Στο ρόλο του ενός και μοναδικού θεματοφύλακα της πόλης και σε ύφος σερίφη εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες. Ενόψει των εκλογών και των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της οποίας οργανώνονται αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και προεκλογικές συγκεντρώσεις, μοίρασε απαγορεύσεις, απειλές και ...συμβουλές, προς κόμματα, συνδικάτα και μαζικούς φορείς, επικαλούμενος την ευταξία και την προστασία του περιβάλλοντος. «Θα είμαστε άτεγκτοι στην τήρηση του Νόμου». «Ως Δήμος Θεσσαλονίκης θα υπερασπίσουμε το περιβάλλον μέχρι τέλους». «Απαιτούμε σεβασμό στο θεσμό της ΔΕΘ» και «κινητοποιήσεις χωρίς κουκουλοφόρους».

Σε τέτοιο ύφος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκφώνησε το διάγγελμά του. Διέγνωσε ότι «όποιος δε σέβεται τη Διεθνή Εκθεση δε σέβεται τους Θεσσαλονικείς και τη Θεσσαλονίκη», καθώς επίσης πως «οι παράλληλες και ταυτόχρονες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη αρχηγών κομμάτων δεν υπηρετούν την ηρεμία, δεν υπηρετούν το διάλογο και τη νηφάλια σκέψη».

Λαϊκά συμφέροντα δε χωράνε στην πολιτική που υπηρετεί

«Με έναν υπεροπτικό λόγο, που αφήνει στο περιθώριο τα πραγματικά κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα του εργαζόμενου λαού και το δικαίωμά του να διατρανώσει τα αιτήματα και τις ανάγκες του, έθεσε ως υπέρτατη αξία την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης και ζήτησε κινητοποιήσεις "χωρίς κουκουλοφόρους και καταστροφές" ταυτίζοντας έτσι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τα προβοκατόρικα σκηνικά των γνωστών "κουκουλοφόρων"», αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Επίσης σημειώνει ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «υιοθέτησε το ρόλο του σερίφη που απειλεί ότι θα επιβάλει την τάξη, προκαλώντας το κοινό λαϊκό αίσθημα όλων όσοι θέλουν να διαδηλώσουν, να στήσουν τις αφίσες και τα πανό που χρειάζονται. Δηλαδή, η πολιτική αφίσα ρυπαίνει τη Θεσσαλονίκη; Η κατάσταση που γνωρίζει ο καθένας στην πόλη οφείλεται στις πολιτικές αφίσες και τα πανό των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων;

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα έπρεπε αντί όλων αυτών ή τουλάχιστον παράλληλα με όλες τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε, να μας ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που προτίθεται να πάρει ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη προβολή όλων των κομμάτων, όλων των απόψεων.

Αν πραγματικά ενδιαφέρεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος για το "περιβάλλον", έχει τη δυνατότητα να το αποδείξει περιφρουρώντας τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που έχουν απομείνει στην πόλη και να τους μετατρέψει σε χώρους πρασίνου και πολιτισμού, άθλησης για τους νέους. Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ο λαός της, οι εργαζόμενοι, οι νέοι.

Ομως τα λαϊκά συμφέροντα δε χωράνε στην πολιτική της διοίκησης του δήμου, δεν ταιριάζουν με την πολιτική του δικομματισμού που υπηρετεί και ο ίδιος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητά προφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου(2012-01-20 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου(2007-03-23 00:00:00.0)
Πάει για υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης(2005-12-23 00:00:00.0)
Εμμεσο κάλεσμα υπέρ της ΝΔ(2000-04-06 00:00:00.0)
Δημαρχιακή επίσκεψη στο λιμάνι...(1999-05-25 00:00:00.0)
Ακομμάτιστος Νεοδημοκράτης!(1998-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ