Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Ο ΣΕΒ ξέρει!

Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας, είναι η ακρίβεια και η αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει το λόγο τους, όταν διατυπώνουν τις αξιώσεις τους. Το ίδιο έκαναν και τώρα ενόψει των εκλογών. Η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις. «Η λαϊκή εντολή - είπε - ορίζει τις κυβερνήσεις», όμως «η ευρωπαϊκή και ελληνική πραγματικότητα επιτάσσει λύσεις» και ως εκ τούτου «το βέβαιο είναι ότι η νέα κυβέρνηση -όποια και αν είναι αυτή - θα βρεθεί αντιμέτωπη με αυτά ακριβώς τα προβλήματα και τα διλήμματα που πολύ συχνά δε χωρούν στα προεκλογικά μπαλκόνια».

Ο Δ. Δασκαλόπουλος δεν έχει ανάγκη να μασήσει τα λόγια του. Ξέρει πού απευθύνεται. Και γνωρίζει ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχουν ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές, αλλά διαθέτουν και την πείρα, ώστε, αφού υφαρπάξουν την ψήφο των εργαζομένων, να κλιμακώσουν ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή τους πολιτική. Την πολιτική που εξυπηρετεί την άρχουσα τάξη και το μεγάλο κεφάλαιο. Αλλωστε, και τα δύο κόμματα, με κάθε ευκαιρία διαγκωνίζονται, ενώπιον των εκπροσώπων του κεφαλαίου, για την ετοιμότητα και την προθυμία τους να προωθήσουν αντιδραστικά σχέδια που κοινός τους παρονομαστής θα είναι: Μέτρα για την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Το παραπέρα χτύπημα των εργατικών καταχτήσεων. Η εξάπλωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με την ολόπλευρη αμφισβήτηση και ακύρωση του δικαιώματος των εργαζομένων σε σταθερή και μόνιμη εργασία. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων. Η παράδοση ακόμα περισσότερων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο. Ο περιορισμός των δημοκρατικών συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης στην Παιδεία και την Υγεία.

Πηγαίνοντας προς τις εκλογές, είναι προφανές ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να αφήσουν στο σκοτάδι, να αφήσουν εκτός προεκλογικών μπαλκονιών - όπως το λέει και ο πρόεδρος του ΣΕΒ - όλες αυτές τις πλευρές των πολιτικών τους σχεδιασμών. Θα προτιμήσουν να μιλάνε γενικά, για ...μεταρρυθμίσεις και ...αλλαγές, αποκρύπτοντας τα όσα πραγματικά σκοπεύουν να υλοποιήσουν μετά τις εκλογές, όπως ήδη έκαναν και πριν και έχουν στα προγράμματά τους. Ομως τώρα πια, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες, τα μεσαία στρώματα στην πόλη και το χωριό γνωρίζουν. Ξέρουν ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, εναλλασσόμενοι στην εξουσία, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων, ακολουθούν όλο και πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή πολιτική. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, στον οποίο υποκλίνονται οι ηγεσίες και των δύο κομμάτων, είπε προχτές ξεκάθαρα ότι μετά τις εκλογές έρχεται θύελλα νέων μέτρων, που θα είναι και πάλι σε βάρος όλων εκείνων που και μέχρι σήμερα θίγονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Στο χέρι όλων αυτών, στο χέρι όλων μας, είναι να τους στραπατσάρουμε αυτά τα σχέδια. Βασική προϋπόθεση είναι να τιμωρηθούν στις εκλογές και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να αναδειχτεί από τις κάλπες ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ.


Γιώργος ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ