Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Οι κυριότερες προθεσμίες

Οι κυριότερες προθεσμίες που «τρέχουν» μέχρι τις εκλογές της 16ης Σεπτέμβρη είναι οι εξής:

- Στις 23 Αυγούστου, αύριο δηλαδή, λήγει η προθεσμία για την αποστολή των καταστάσεων των στρατιωτικών κλπ. στον πρόεδρο Πρωτοδικών της οικείας εκλογικής περιφέρειας.

- Στις 26 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία για την άσκηση ένστασης κατά της εγγραφής στις καταστάσεις των στρατιωτικών κλπ.

- Στις 27 Αυγούστου, λήγει η προθεσμία για τη δήλωση ονόματος και εμβλήματος των κομμάτων στον πρόεδρο της Βουλής και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Επίσης, την ίδια μέρα, λήγει η προθεσμία για την επίδοση δήλωσης συνασπισμού περισσοτέρων συνεργαζόμενων κομμάτων, καθώς και για την πρόταση υποψηφίων. Επίσης στις 27 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ., από την υπηρεσία και τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας.

- Στις 28 Αυγούστου ανακηρύσσονται από τα αρμόδια δικαστήρια οι υποψήφιοι.

- Στις 31 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την επίδοση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών.

- Την 1η Σεπτέμβρη ανακηρύσσονται οι συνδυασμοί από το Α` Τμήμα του Αρείου Πάγου.

- Στις 2 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία για την αποστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των ονομαστικών καταστάσεων των δικαστικών λειτουργών, υπαλλήλων, καθώς και των καταλόγων των δικηγόρων και των ασκούμενων δικηγόρων. Μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη οι νομάρχες θα πρέπει να έχουν καθορίσει τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας. Την ίδια μέρα, το υπουργείο Εσωτερικών αποστέλλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πίνακα των εκλογικών τμημάτων που συστάθηκαν σε όλη την επικράτεια. Επίσης μέχρι τις 2 Σεπτέμβρη τα αρμόδια δικαστήρια θα πρέπει να έχουν κληρώσει ή διορίσει τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και των αναπληρωματικών αυτών.

- Στις 7 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία παράδοσης των ψηφοδελτίων από τα κόμματα στον οικείο νομάρχη. Επίσης, μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη, οι συνδυασμοί μπορούν να προτείνουν υποψήφιο σε περίπτωση θανάτου άλλου. Στις 8 Σεπτέμβρη, το Πρωτοδικείο ανακηρύσσει το νέο υποψήφιο και στις 10 του μήνα γνωστοποιείται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

- Στις 9 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία παράδοσης από τα κόμματα στον νομάρχη επαρκούς αριθμού ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

- Μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη οι νομάρχες θα πρέπει να έχουν γνωστοποιήσει στους δήμους και τις κοινότητες του νομού τις αποφάσεις καθορισμού των εκλογικών τμημάτων. Επίσης, μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη, θα πρέπει να έχουν ειδοποιηθεί τα διορισθέντα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

- Στις 11 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία για τη γνωστοποίηση με προκήρυξη του οικείου νομάρχη των ανακηρυχθέντων υποψηφίων και συνδυασμών.

- Μέχρι τις 12 Σεπτέμβρη οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές θα πρέπει να έχουν δημοσιεύσει το πρόγραμμα ψηφοφορίας.

- Μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη οι έφοροι και οι τακτικοί ή αναπληρωτές αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής θα πρέπει να έχουν φτάσει στον τόπο διορισμού τους.

- Στις 15 Σεπτέμβρη λήγει η προθεσμία για την αλλαγή καταστήματος ψηφοφορίας από το νομάρχη, για λόγους ανωτέρας βίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμες προθεσμίες για τις εκλογές(2009-09-17 00:00:00.0)
Χρήσιμες προθεσμίες για τις ευρωεκλογές(2009-05-27 00:00:00.0)
Χρήσιμες προθεσμίες για τις ευρωεκλογές(2009-05-21 00:00:00.0)
Οι κυριότερες προθεσμίες μπροστά στην κάλπη(2007-08-23 00:00:00.0)
Οι κυριότερες προθεσμίες(2007-08-21 00:00:00.0)
Απαγορεύουν την ανάρτηση πανό(1999-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ