Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η χρήσιμη ψήφος

Στις 16 του Σεπτέμβρη δίνεται μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που ασφυκτιούν στη σημερινή κατάσταση, βιώνοντας στο πετσί τους τις συνέπειες της ταξικής πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπορούν με την ψήφο τους να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αμφισβήτησης, άρνησης και ανατροπής και να βάλουν τις βάσεις για μιαν άλλη πορεία. Ταυτόχρονα, να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το ρόλο του λαϊκού παράγοντα στις επικείμενες εξελίξεις.

Μπορούν την ψήφο τους από μέσον επαναβεβαίωσης της σημερινής κατάστασης, όπως τους ζητούν να κάνουν οι κήρυκες της γαλάζιας και της πράσινης συντήρησης, να τη μετατρέψουν σε όπλο για τη δική τους ζωή και χρήσιμο εργαλείο του αγώνα τους. Αντί να δώσουν «πράσινο φως» στις πολιτικές του δικομματισμού, μπορούν να ανάψουν το «κόκκινο φως» απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές. Μπορούν, ψηφίζοντας ΚΚΕ, να προβούν σε μια πράξη χρήσιμη για το παρόν και το μέλλον. Να στρέψουν τις πλάτες στις πολιτικές που τους κάνουν το βίο αβίωτο και να εξαπολύσουν μια προειδοποιητική βολή, ένα προληπτικό χτύπημα για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Ταυτόχρονα, όμως, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι και μια ακτίνα φωτός προς το μέλλον.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι σήμερα, πέρα από κάθε αμφιβολία, η μόνη χρήσιμη ψήφος για το λαό και τη νεολαία, καθώς παράγει, από τη μια, άμεσα αποτελέσματα μέσω της ενεργοποίησης του λαϊκού παράγοντα και, από την άλλη, δίνει μια προοπτική για την οριστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας. Ετσι, η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να ταράξει τα «ήρεμα νερά» της πλουτοκρατίας και να βάλει φραγμούς στην παραπέρα επέλαση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χρήσιμη γιατί δεν αφορά μόνο τη μέρα των εκλογών αλλά αποτελεί και μια παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα. Απαντάει στα ψεύτικα διλήμματα που κατασκευάζουν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του συστήματος για να υφαρπάσουν τη λαϊκή ψήφο και να εγκλωβίσουν τις συνειδήσεις των μαζών, βγάζοντας στην επιφάνεια τα πραγματικά διλήμματα. Δίνεται έτσι απάντηση ότι το θέμα δεν είναι η διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά η αποτελεσματική αντίσταση σε αυτήν και η αντεπίθεση για νέες κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων, υπέρ των λαϊκών στρωμάτων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χρήσιμη γιατί είναι μια σταθερή αξία, καθώς εκφράζει την αταλάντευτη στάση και πάλη απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, στην ταξική εκμετάλλευση, στους νεοταξικούς μηχανισμούς και στην ιμπεριαλιστική ηγεμονία, χωρίς συμβιβασμούς, αλλά και χωρίς τον κίνδυνο την επομένη των εκλογών να χάσει το νόημά της και να μεταλλαχτεί παίζοντας στα παιχνίδια διαχείρισης της ταξικής εξουσίας σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι χρήσιμη γιατί αποτελεί ξεκάθαρη καταδίκη της ΝΔ και του αντιλαϊκού προγράμματός της, αλλά, ταυτόχρονα, είναι και καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ανεξίτηλη σφραγίδα που μπαίνει πάνω στη διαπίστωση που όλο και ευρύτερα λαϊκά στρώματα κάνουν, πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, αντίθετα όλο και πιο χειρότεροι γίνονται. Η απάντηση λοιπόν είναι, καμία ανοχή, όχι άλλη αναμονή, καμία αυταπάτη, ψήφος στο ΚΚΕ τώρα!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ