Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίος αποχαιρετισμός στον αγωνιστή Κώστα Νάσση

Τον αγωνιστή Κώστα Νάσση, αποχαιρέτησαν χτες, οι οικείοι και συγγενείς, συναγωνιστές και φίλοι στην κηδεία του στο νεκροταφείο Κηφισιάς.

Ο Κ. Νάσσης, ηγέτης του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΕ) που εκλέχτηκε βουλευτής στη συνεργασία του ΑΚΕ με το ΚΚΕ, μετά τη μεταπολίτευση, υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του, στα 92 του χρόνια, για τα κοινά συμφέροντα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς και της εργατικής τάξης. Για τους αγώνες του αυτούς εξορίστηκε σε Αη Στράτη, Μακρόνησο, Γιούρα και Λέρο. Επίσης, συνελήφθη και εξορίστηκε και από τη Χούντα. Το 1984 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕ. Επίσης, διατέλεσε και πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας.

«Αποχαιρετούμε σήμερα ένα σεμνό αγωνιστή του λαού μας, έναν ανιδιοτελή άνθρωπο πάνω απ' όλα», θα πει ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, απευθύνοντας τον ύστατο αποχαιρετισμό εκ μέρους του Κόμματος. «Τιμούμε έναν άνθρωπο, πρόσθεσε, που ποτέ του δεν έβαλε το ατομικό του εγώ, το δικό του συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα του λαού και ειδικά της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς». Και συνέχισε: «Δραστηριοποιήθηκε στο συνεταιριστικό κίνημα από μικρός για να ελαττώσει όσο μπορούσε την εκμετάλλευση των συνανθρώπων του. Πρωταγωνίστησε στους αγώνες του λαού μας στα μαύρα χρόνια της Κατοχής. Από τους πρώτους εντάχθηκε στο ΕΑΜ, προσπάθησε μέσα από τις γραμμές του να κάνει ό,τι θα έκανε κάθε τίμιος και γενναίος άνθρωπος».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με το ΚΚΕ ο Σπ. Στριφτάρης τόνισε: «Υποδειγματική υπήρξε η συνεργασία του με το ΚΚΕ και ποτέ δε ζήτησε αξιώματα».

Ο Π. Κοσοβίτσας, αποχαιρετώντας τον εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, τόνισε ότι ο Κ. Νάσσης μετέτρεψε αυτό το σύλλογο σε μια μαχητική οργάνωση απόδημων Ηπειρωτών καθώς και όργανο ανάπτυξης της Ηπείρου. Από την πλευρά του ο Δ. Αλεξίου, εκ μέρους της Αδελφότητας Παρακαλάμου - τόπο καταγωγής του Κ. Νάσση - τόνισε ότι ο εκλιπών ήταν «μοναδικός δάσκαλος», με «απεριόριστη προσφορά στο κίνημα» και «σθένος αγωνιστικό».

Στην κηδεία, εκτός των άλλων, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ