Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Γύρω γύρω στα ... διόδια πόλης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Από δω το πάνε από κει το φέρνουν οι κυβερνώντες, όλο γύρω από το θέμα των «διοδίων πόλης» το γυρίζουν.

Το θέμα το έθεσε ανοιχτά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, παρουσιάζοντας το «Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο», όπου προβλέπεται «η εφαρμογή διοδίων σε τμήματα των αστικών κέντρων». Στο ίδιο θέμα επανήλθε χτες ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μ. Λιάπης, ο οποίος επιχείρησε να το υποβαθμίσει, λέγοντας ότι πρόκειται για «μια επιστημονική προσέγγιση, που ακόμα δεν έχει τεθεί σε πολιτικό επίπεδο»! Αραγε, να πιστεύει στ' αλήθεια ο υπουργός ότι ο Γ. Σουφλιάς απλώς παρουσίασε ...επιστημονικές απόψεις και όχι την πολιτική της κυβέρνησης; Δε νομίζουμε. Γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι - αργά ή γρήγορα - να επιβάλει ένα ακόμα χαράτσι (όπως είναι τα διόδια πόλης) σε βάρος των εργαζομένων. Γι' αυτό, άλλωστε, φρόντισε ο Μ. Λιάπης να συμπληρώσει το σχόλιό του για τα διόδια πόλης με την αναφορά: «Είναι σωστή άποψη, αλλά είναι πολύ πρόωρο να τη συζητάμε αυτές τις ημέρες». Οχι, δεν είπε ότι οι μέρες είναι προεκλογικές. Αυτό, όμως, είχε στο μυαλό του.

Διαβάστε τώρα και την ...αντίδραση του ΠΑΣΟΚ: «Η πρόταση για αστικά διόδια είναι απολύτως απαράδεκτη, όταν δεν έχει υπάρξει ο παραμικρός σχεδιασμός της κυβέρνησης Καραμανλή για το κυκλοφοριακό (...), τις νέες θέσεις στάθμευσης με λογικές τιμές κλπ.». Κι ακόμα: «Η κυβέρνηση της ΝΔ οδηγείται απευθείας στο σκληρό μέτρο των αστικών διοδίων εξαιτίας της ανεπάρκειάς της...».

Συμπέρασμα: Η ΝΔ οδηγείται απευθείας στο σκληρό μέτρο των αστικών διοδίων, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί ...πλαγίως στο ίδιο σκληρό μέτρο, αφού πρώτα καταρτίσει σχέδιο για το κυκλοφοριακό και τις νέες θέσεις στάθμευσης με λογικές τιμές...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ