Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παραβιάστηκαν θεμελιώδη δικαιώματα στη δίκη των «27»

Σε ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει την άσκηση αστυνομικής βίας που επιδείχτηκε στα δικαστήρια την 1.8.2007, όπου προσήχθησαν για να δικαστούν οι 27 διαδηλωτές της Πάρνηθας.

«Για τρίτη φορά», σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «στους τελευταίους έξι μήνες χρησιμοποιήθηκε η αστυνομική βία μέσα στο χώρο των δικαστηρίων σε βάρος κατηγορουμένων, δικηγόρων και ανυποψίαστων πολιτών. Πρόκειται για ωμή παραβίαση στοιχειωδών αρχών που διέπουν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, παραβιάστηκαν και θεμελιώδη συνταγματικά, δικονομικά δικαιώματα, όπως η αρχή της δημοσιότητας της δίκης με την κατάληψη του χώρου από ένστολους και μυστικούς αστυνομικούς, ενώ κατηγορούμενοι κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό τους κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την Αστυνομία.

Ο "ζήλος" των αστυνομικών δυνάμεων στην υπόθεση των "27" αναδεικνύει ακόμη εντονότερα τις εγκληματικές πολιτικές που από τη μια καταστρέφουν τα δάση και από την άλλη στέκονται αμείλικτες και δείχνουν την πυγμή τους ενάντια σε όσους διαμαρτύρονται για τις πολιτικές αυτές.

Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά για συνήθη πλέον τακτική των κατασταλτικών αρχών με την πολιτική κάλυψη του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης. Αρνητικές εντυπώσεις προκαλεί επίσης η στάση των δικαστικών αρχών που ανέχονται τέτοιες πρακτικές και παραβιάσεις του Συντάγματος και των δικονομικών κανόνων και, μάλιστα, μέσα στο χώρο των δικαστηρίων.

Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν πλευρές της γενικότερης έξαρσης του αυταρχισμού και του αντιδημοκρατικού πλαισίου που έχει οικοδομηθεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση: Τρομονόμος, ευρωτρομονόμος, Συνθήκη Σένγκεν, Ευρωπόλ, "αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα" της Χάγης, αντιτρομοκρατικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τις ΗΠΑ, κάμερες παρακολούθησης (C4I), ο κατάλογος είναι μακρύς.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καλεί τον ελληνικό λαό, τους μαζικούς του φορείς, τα εργατικά συνδικάτα, τις ενώσεις των δικηγόρων, των δικαστών, τις ενώσεις των διανοουμένων και τα σωματεία των καλλιτεχνών, όλο τον πνευματικό κόσμο να μη σιωπήσουν μπροστά σε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα, αλλά αντίθετα να εντείνουν τον αγώνα για την απόκρουση του αυταρχισμού, για την άμεση υπεράσπιση και την προοπτική διεύρυνσης των λαϊκών ελευθεριών.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" θα παρευρεθεί στη δίκη των "27", που αναβλήθηκε για τις 9 Αυγούστου 2007, για να εκφράσει εκ νέου την αντίθεσή της στις αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρή αρνητική εξέλιξη η αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά(2016-02-23 00:00:00.0)
Πώς αντιμετωπίζουμε την αστυνομική αυθαιρεσία(2010-04-17 00:00:00.0)
Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονου Αφγανού(2008-10-17 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για την «τηλεφωνική ψήφο»(2007-06-16 00:00:00.0)
Τι πρέπει να γνωρίζουμε(2002-09-26 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία της νέας Τάξης(2000-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ