Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9844

62 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Κινητοποιήσεις ενάντια στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που συνεχίζονται
  • Στην Αθήνα η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση την Τρίτη 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. με συγκέντρωση στην Ακρόπολη και πορεία προς το Σύνταγμα.
  • Στη Θεσσαλονίκη η ΕΕΔΥΕ και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν συγκέντρωση τη Δευτέρα 6 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Στη Λέσβο η Επιτροπή Ειρήνης και ο Δήμος Αγιάσου διοργανώνουν ολοήμερη εκδήλωση την Τρίτη 7 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Αγιάσου.

ΣΕΛ.  7

ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ οι φθηνές και ποιοτικές διακοπές

Πεδίο κοινής πάλης και η πρόταση του ΚΚΕ για ασφαλείς, τακτικές, με χαμηλό κόστος συγκοινωνίες, συνολικά για την ακτοπλοΐα

Από την εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά
Από την εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά
Στις θαλάσσιες και χερσαίες πύλες εξόδου της Αθήνας, απ' όπου και χτες χιλιάδες εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους πήραν το δρόμο για τις διακοπές του Αυγούστου, εξόρμησαν για μια ακόμη φορά οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους ταξιδιώτες βρέθηκαν το τεράστιο κόστος των διακοπών, η εμπορευματοποίηση του λαϊκού δικαιώματος στην αναψυχή, αλλά και η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με τα πανάκριβα εισιτήρια και τα υπέργηρα πλοία, τις εξαντλητικές συνθήκες δουλιάς για τους ναυτεργάτες.

Ολα τα παραπάνω συνθέτουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία ευθύνεται για το γεγονός ότι το κόστος των διακοπών θα είναι φέτος μεγαλύτερο κατά 10%. Το 46% των Ελλήνων δε θα μπορέσουν να κάνουν ούτε μια μέρα διακοπές, ενώ 7 στους 10 θα μείνουν σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι.

Μέτρα για φτηνές και ποιοτικές διακοπές για τους νέους και την εργατική λαϊκή οικογένεια απαιτεί το ΚΚΕ, προβάλλοντας την αναγκαιότητα τα πλοία, τα αεροπλάνα, τα τρένα και γενικά οι μεταφορές και οι υποδομές τους να γίνουν κρατική - λαϊκή περιουσία.


ΣΕΛ.  3


ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ
Με «σημαία» τις ψευτοπαροχές

Με «σημαία» τις ψευτοπαροχές και στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, η κυβέρνηση πυροδοτεί τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.


ΣΕΛ.  7
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Πολιτική απάντηση στην ομηρία

Η κυβέρνηση αντί να εξασφαλίσει για τους συμβασιούχους σταθερή και μόνιμη εργασία, τους δίνει ... προεκλογικά μόρια. Επιτακτική ανάγκη να απαντήσουν στον εμπαιγμό με την πάλη και την ψήφο τους.


ΣΕΛ.  5,   11
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
Οργιάζει η ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία

Χωρίς στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα δουλεύει η πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των άλλων εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις στη Σκιάθο.


ΣΕΛ.  11
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Η πρόταση του ΚΚΕ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

ΣΕΛ.  6
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέος βομβαρδισμός αμάχων

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ