Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς βρίσκονται στον αντίποδα της εφαρμογής των Κοινών Αγροτικών Πολιτικών. Αυτό το στίγμα έδωσε χτες το ΚΚΕ στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, για την αγροτική πολιτική, η οποία έγινε με δική του πρωτοβουλία.

Το αγροτικό ζήτημα «είναι ένα πελώριο κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, νομιμοποιημένο τυπικά, διαχρονικά από τις κυβερνητικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Οπως τόνισε, «η μήτρα του και οι διασυνδέσεις του σχετίζονται με τις αποφάσεις - επιλογές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και ιδιαίτερα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ», πολιτικές τις οποίες υλοποίησαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και «κανένας δικομματικός καυγάς δεν μπορεί να κρύψει και να σκεπάσει αυτή τη σύμπλευση».

Επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό της Αλ. Παπαρήγα, τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αμφισβήτησαν καμιά πτυχή της ΚΑΠ στις τοποθετήσεις τους. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν οι κυβερνητικές κατευθύνσεις, τασσόμενος υπέρ της επιτάχυνσης των ρυθμών. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι τα προβλήματα δεν προέρχονται από την ΚΑΠ, αλλά από τον τρόπο της εφαρμογής της, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και προτείνοντας το ΠΑΣΟΚ ως το μόνο κόμμα που μπορεί αξιόπιστα να εφαρμόσει τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Η ΚΑΠ μπορεί και πρέπει να διορθωθεί, υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματά της είναι διαφορετικά σε κάθε χώρα, ανάλογα με τον τρόπο που εφαρμόζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ