Παρασκευή 4 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη

Σειρά εκδηλώσεων τιμής της 9ης Μάη, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των λαών, προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα από ΚΟ του ΚΚΕ, μαζικούς φορείς, ταξικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος με στόχο - πέραν των άλλων - την ανάδειξη του πραγματικού περιεχόμενου της, που επιχειρείται συστηματικά τα τελευταία χρόνια να αλλοιωθεί με την ανακήρυξή της σε μέρα της ΕΕ. Συγκεκριμένα:

Στον Πειραιά

Η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ τιμά τους Πειραιώτες Μακρονησιώτες σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μακρόνησος ιστορικός τόπος», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», την Τετάρτη 9 Μάη στις 7 μ.μ. στον πολυχώρο «Απόλλων» (Ερμουπόλεως και Πηλίου 1, Καμίνια - απέναντι από την ΕΛΑΪΣ). Θα μιλήσουν ο Γιάννης Παπαοικονόμου δρ Κλασικής Αρχαιολογίας - ιστορικός και ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για να τιμήσει τους νεκρούς αγωνιστές της εργατικής τάξης στις 9 Μάη 1936 και την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και την ΕΔΥΕΘ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μάη, στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο χώρο των γεγονότων του Μάη του '36 (συμβολή οδών Βενιζέλου και Εγνατία).

Σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση καλεί και η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.

Επίσης, στις 11.30 π.μ., η ΚΟΘ του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτικό μνημόσυνο στο νεκροταφείο της Ευαγγελίστριας στη μνήμη του Γιώργη Τσαρουχά, στελέχους του Κόμματος και πρώην βουλευτή, που δολοφονήθηκε από την αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών στις 9 Μάη 1968.

Στη Λιβαδειά

Εκδήλωση για να τιμηθούν οι Γυναίκες Αγωνίστριες της Αντιφασιστικής Νίκης και των Δημοκρατικών Αγώνων του λαού μας, οργανώνουν στη Λιβαδειά, την ερχόμενη Τετάρτη 9η Μάη - μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, η Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Λιβαδειάς, η Επιτροπή Ειρήνης, η ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ Λιβαδειάς. Η εκδήλωση γίνεται στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς ώρα 7 μ.μ.

Στην Αγ. Παρασκευή

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγ. Παρασκευής την Τετάρτη 9 Μάη, στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής (Νεαπόλεως), διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «9 Μάη Ημέρα Νίκης των Λαών κατά του φασισμού». Θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Γ. Κανδρής και θα μιλήσουν ο Α. Αντανασιώτης μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ και η ιστορικός Δώρα Μόσχου.

Η ΠΟΑΟ

Με συγκέντρωση στα Προπύλαια, την Τετάρτη 9 Μάη και ώρα 6 μ.μ., θα τιμήσουν οι αντιστασιακές οργανώσεις και οι Αντιστασιακοί και φίλοι της Αντίστασης, τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ