Κυριακή 4 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός των κυβερνώντων - γαλάζιων ή πράσινων - δεν έχουν όρια. Ετσι, αρνούνται συστηματικά και συνειδητά την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων και άλλων φορέων (για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αύξηση των κρατικών δαπανών για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας - Υγείας - Πρόνοιας και άλλους κοινωνικούς σκοπούς), προβάλλοντας στερεότυπα το επιχείρημα πως ...«δεν αντέχει η οικονομία». Την ίδια ώρα, όμως, θεσπίζουν μέτρα (υπογράφουν υπουργικές αποφάσεις ή ψηφίζουν νομοσχέδια στη Βουλή), που ενισχύουν γενναιόδωρα και ποικιλότροπα το μεγάλο κεφάλαιο, επιβεβαιώνοντας πως οι αντοχές της οικονομίας είναι «επιλεκτικές»!

Του λόγου το αληθές, βεβαιώνει και η θετική ψήφος που έδωσαν προχτές στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε ένα ακόμη σκανδαλώδες νομοσχέδιο πριμοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου. Εχουμε κατά νου το νομοσχέδιο, με το οποίο το κράτος θα καλύψει το 45% της επένδυσης που θα κάνει ο μεγαλοεπιχειρηματίας Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη Μεσσηνία σαν «κίνητρο» για την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 324 εκατ. ευρώ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να πριμοδοτηθεί ο εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματίας με πάνω από 146 εκατ. ευρώ, τα οποίο προέρχονται από τους φόρους που πληρώνουν στην Εφορία οι εργαζόμενοι και εν γένει οι άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς.

Και μια λεπτομέρεια: Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε το εν λόγω νομοσχέδιο, ενώ ο ΣΥΝ δήλωσε πως επιθυμεί την εν λόγω επένδυση, αν δοθούν συγκεκριμένες «δεσμεύσεις»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ