Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Εβδομάδα για έξοδο

Ενδιαφέρουσα εβδομάδα. Τέσσερις οι νέες ταινίες και δεν πετάς καμία! Δεν πρόκειται, βέβαια, για αριστουργήματα. Οχι! Πρόκειται, όμως, για ζωντανό κινηματογράφο. Για ταινίες που όσες επιφυλάξεις κι αν διατυπώσεις, και μπορείς να διατυπώσεις πολλές, και οι τέσσερις ανοίγουν συζητήσεις.

Πρώτη έρχεται η ταινία του Κέβιν ΜακΝτόναλντ «Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας». Αναφέρεται στη ζωή και το «έργο» (τι έργο «θεέ» μου!) του περιβόητου Ιντι Αμιν. Του γνωστού Αμιν Νταντά, της Ουγκάντα. Από κοντά, σε ενδιαφέρον, και η ιρανική ταινία «Σιδερένιο Νησί», του Μοχάμαντ Ρασούλοφ. Μια πολιτική αλληγορία για το σημερινό Ιράν. Τρίτη, αλλά όχι έσχατη, η τολμηρή κοινωνική ταινία του Ντίτο Μοντιέλ «Εγχειρίδιο Αναγνώρισης Αγίων». Η Αμερική πίσω από τη βιτρίνα!

Για την τέταρτη ταινία, το «Ματωμένο Διαμάντι», του Εντουαρτ Ζούικ, μιλήσαμε στην κριτική της περασμένης Πέμπτης. Μια ταινία χαρακτήρων με φόντο τον εμφύλιο της Σιέρα Λεόνε. Δέστε τες όλες! Αν δεν υπάρχουν χρήματα ή χρόνος, πάρτε τες με τη σειρά που τις αναφέρω.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ