Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Στενεύουν τα περιθώρια στην κορεσμένη χωματερή

Περιοδεία κλιμακίου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας»

Τον υπερκορεσμένο χώρο της χωματερής επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο της ΝΑΣ
Τον υπερκορεσμένο χώρο της χωματερής επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο της ΝΑΣ
Τον υπερκορεσμένο χώρο της χωματερής των Ανω Λιοσίων επισκέφτηκε χτες κλιμάκιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ). Εκεί διαπίστωσε ότι και στο ενδιάμεσο «προσωρινό κύτταρο» εξαντλούνται τα όποια τελευταία ελάχιστα περιθώρια απόθεσης απορριμμάτων. Επίσης, ενημερώθηκε για τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των εργοστασίων που λειτουργούν εκεί καθώς και τις τεράστιες ευθύνες της ηγεσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ) του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, που είναι ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης. Σημαντικά, όμως, είναι και τα προβλήματα των εργαζομένων, με κυριότερο το υψηλό ποσοστό - που φτάνει μέχρι και το 40% - συμβασιούχων.

Η ΝΑΣ συνέχισε για δεύτερη μέρα τις περιοδείες της, σε χώρους εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, προκειμένου να αναδείξει το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται σήμερα, στις 7 π.μ., περιοδεία στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Πετρούπολης και αύριο στις 6 π.μ., στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Χτες, ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Κώστας Μαρκέτης, μαζί με τον Μπάμπη Τεννέ, συνδικαλιστή και στέλεχος του ΠΑΜΕ, περιόδευσαν στο χώρο της χωματερής. Επισκέφτηκαν τον Αποτεφρωτήρα Νοσοκομειακών Αποβλήτων, όπου και ενημερώθηκαν από τους αρμοδίους. Οπως προέκυψε, τη λειτουργία και συντήρηση του αποτεφρωτήρα έχει αναλάβει ιδιωτική κοινοπραξία. Επιπλέον, ενώ έχει τη δυνατότητα να δεχτεί μέχρι και 30 τόνους νοσοκομειακών αποβλήτων ημερησίως, δέχεται μόλις 8, με αποτέλεσμα το κόστος να πολλαπλασιάζεται. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε και το εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης, το οποίο βρίσκεται στο 6μηνο της «αποδοτικής λειτουργίας» του, με ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας που ανέλαβε την κατασκευή του. Στην ουσία και αυτό το εργοστάσιο το λειτουργεί ιδιώτης.

Οπως ενημέρωσαν οι εργαζόμενοι τον νομαρχιακό σύμβουλο της ΝΑΣ, περίπου το 40% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι. Παράλληλα, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στα εργοστάσια που επισκέφτηκε η αντιπροσωπεία είναι υπάλληλοι των αναδόχων εταιρειών. Ο Μπ. Τεννές, μιλώντας στους εργαζόμενους, καταδίκασε την πρακτική της ΠΑΣΚ «να μην εγγράφει στο σωματείο όσους είναι συμβασιούχοι». Μάλιστα, τόνισε πως οι ίδιοι πρέπει να αγωνιστούν για να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων, οι οποίοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αφορμή και τον πρόσφατο τραγικό ακρωτηριασμό συναδέλφου από το Δήμο Π. Φαλήρου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ