Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Αισιόδοξα και αποφασιστικά από σήμερα όλοι στη μάχη

Αρχίζει σήμερα η δίμηνη (Δεκέμβρης - Γενάρης) Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, με το πρώτο κλείσιμο των Κομματικών Οργανώσεων που προσβλέπουν σε μια δυναμική εκκίνηση με κάλυψη υψηλών ποσοστών των πλάνων τους που κυμαίνονται από 20% έως και 30% για την πρώτη μέρα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η ΚΟ Αθήνας στοχεύει σε κάλυψη της τάξης του 25%, η ΚΟ Πειραιά στο 30%, η ΚΟ Θεσσαλονίκης στο 25% και η ΚΟ Αττικής στο 25%.

Οι στόχοι αυτοί είναι απολύτως εφικτοί, καθώς από καιρό έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της προετοιμασίας. Οι ΚΟΒ, όπως και οι ΟΒ της ΚΝΕ, έχουν συζητήσει για την Οικονομική Εξόρμηση, έχουν καταστρώσει σχέδιο και θέσει σταθμούς κλιμάκωσης της κάλυψης των πλάνων που τους αναλογούν. Πέραν του έγκαιρου σχεδιασμού, σημαντικό ρόλο παίζει η μεγάλη εμπειρία των μελών του Κόμματος από αντίστοιχες μάχες στο παρελθόν, η επιτυχής έκβαση των οποίων ενθαρρύνει και οπλίζει με αποφασιστικότητα.

Εξοπλισμένοι με κουπόνια, εκτός από τα μέλη του Κόμματος, είναι και χιλιάδες φίλοι που συνδράμουν την προσπάθεια για οικονομική ενίσχυσή του, την οποία αναγνωρίζουν και κατανοούν ως προϋπόθεση για την ισχυροποίησή του, για την παραπέρα ανάπτυξη της πολιτικής του δράσης και την ανταπόκρισή του στα σύνθετα καθήκοντα και τις ανάγκες που προκύπτουν από την πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση με τους μηχανισμούς που υπηρετούν την πλουτοκρατία και τα κόμματά της.

Στους επόμενους δύο μήνες, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης, θα υλοποιηθεί ένα πλατύτατο άνοιγμα στο λαό, στην εργατική τάξη της χώρας που θα έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά. Η συζήτηση, η ανάλυση στους ανθρώπους του μόχθου των λόγων που επιβάλλουν την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι βασικός όρος για την επιτυχία της Εξόρμησης, που πάντα δένεται αρμονικά με προσπάθεια για ενδυνάμωση των πολιτικών δεσμών του Κόμματος με το λαό. Η ανταπόκρισή του - όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ - «έχει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος και σημασία. Είναι ταξικό καθήκον. Είναι πράξη αναγνώρισης και καταδίκης της πολιτικής που τους οδηγεί στη σύγχρονη φτώχεια, που καταδικάζει και τα παιδιά τους στην εργασιακή ανασφάλεια, σε ένα χειρότερο μέλλον. Αποτελεί ενίσχυση της δικής τους δύναμης και προοπτικής, που θα βάλει τέλος στην κλοπή του πλούτου, που εκείνοι παράγουν, από το κεφάλαιο».

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Πειραιά, σημειώνει πως ο υψηλός στόχος που έχει θέσει η Οργάνωση για την πρώτη μέρα είναι σημαντικό να επιτευχθεί, έτσι ώστε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να έχει έρθει όσο το δυνατόν κοντύτερα ως προς την κάλυψη του συνολικού της πλάνου.

Τονίζει το γεγονός ότι και η ΚΟ Πειραιά «βγήκε από μια σημαντική εκλογική αναμέτρηση με θετικά αποτελέσματα, έχοντας πραγματοποιήσει ένα μεγάλο πολιτικό άνοιγμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία», αυτό έχει μεγάλη σημασία καθώς «αυτή η δουλιά είναι το έδαφος που θέλουμε να αξιοποιήσουμε για την επιτυχή διεξαγωγή της Οικονομικής Εξόρμησης».

«Σε περιόδους που υπάρχει οικονομική κρίση στην εργατική και λαϊκή οικογένεια - συμπληρώνει - που η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει άμεσα το λαϊκό εισόδημα, η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης θα εξαρτηθεί από το πόσο πλατιά θα απευθυνθούμε στους εργαζόμενους, εξηγώντας την αξία της οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ, συζητώντας για την ανάγκη έντασης των προσπαθειών και των αγώνων απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, προβάλλοντας την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

«Ο στόχος των αχτιδικών οργανώσεων και των ΚΟΒ της ΚΟΠ - θα σημειώσει - είναι βέβαια η κάλυψη των οικονομικών πλάνων, αλλά κυρίως αυτή να έρθει ως αποτέλεσμα της οικονομικής συμβολής στο Κόμμα χιλιάδων εργατών, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, από την περιφέρεια του Πειραιά. Επιδίωξη, λοιπόν, είναι το πλατύ άνοιγμα, είναι το κάλεσμά μας να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, να τους πείσουμε για τους λόγους που επιβάλλουν την ενίσχυση του ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πλατύ άνοιγμα άνθρωπο τον άνθρωπο κερδήθηκε και φέτος η μεγάλη μάχη(2019-01-19 00:00:00.0)
Για τα αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης Δεκέμβρης 2015 - Γενάρης 2016(2016-03-06 00:00:00.0)
Στο 58,52% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου(2014-12-03 00:00:00.0)
Περισσότεροι λαϊκοί άνθρωποι να μπουν στη μάχη(2012-10-26 00:00:00.0)
Βάζουμε ψηλά τον πήχη για ΚΚΕ με γερά οικονομικά(2012-10-24 00:00:00.0)
Ολοι στη μάχη χωρίς σταματημό(2009-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ