Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βάζουμε ψηλά τον πήχη για ΚΚΕ με γερά οικονομικά

Στη μάχη για την κάλυψη των πλάνων έχουν ήδη ριχτεί οι Κομματικές Οργανώσεις στην Πελοπόννησο

Τη βεβαιότητα ότι οι Κομματικές Οργανώσεις Πελοποννήσου του ΚΚΕ θα ανταποκριθούν στην κάλυψη των πλάνων για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που ξεκινάει τυπικά την 1η του Νοέμβρη, εκφράζει στον «Ρ» ο οικονομικός υπεύθυνος και μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, Αριστείδης Δαμαλάς, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στα καθοδηγητικά όργανα και στις ΚΟΒ.

Μιλώντας στον «Ρ» σημείωσε σχετικά: «Στη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης), οπλισμένοι με την απόφαση να την κερδίσουν, ρίχνονται τα μέλη, οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος και στην Πελοπόννησο. Τα πλάνα φιλόδοξα αλλά και η αισιοδοξία μεγάλη. Αισιοδοξία που πηγάζει από τη μέχρι τώρα δουλειά της ΚΟ, τους δεσμούς που έχει αναπτύξει με τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αισιοδοξία που όμως δεν εφησυχάζει αλλά αυξάνει την ευθύνη του κάθε μέλους, του κάθε φίλου του Κόμματος για την τελική επιτυχία και αυτής της Οικονομικής Εξόρμησης.

Ηδη ολοκληρώθηκε η συζήτηση στα όργανα και τις ΚΟΒ, που έλαβε υπόψη τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, τη φτώχεια στην οποία πέφτουν όλο και περισσότερες εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Αλλωστε, αυτά τα προβλήματα δεν είναι ξένα και στους ίδιους τους κομμουνιστές. Είναι και αυτός, όμως, ένας επιπρόσθετος λόγος, για τον οποίο με αποφασιστικότητα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την κάλυψη των στόχων που έχουμε θέσει, αφού η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος είναι απαραίτητος όρος για να ανταποκριθεί στη δράση του, με βάση τις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα.

Προϋπόθεση για την κάλυψη των στόχων, με δεδομένες τις δυσκολίες που ζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, είναι να απευθυνθούμε σε πολύ περισσότερους και να εντάξουμε και αυτή τη δουλειά στο πλατύ πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποιούμε καθημερινά στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Η συζήτηση στα όργανα και στις ΚΟΒ έλαβε υπόψη τη θετική πείρα από τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις (έγκαιρη συζήτηση στα όργανα και στις ΚΟΒ, προσωποποιημένο πλάνο, άμιλλα, οργάνωση του ελέγχου), που αποτελεί παρακαταθήκη για την επιτυχία και αυτής.

Ο στόχος της κάλυψης των πλάνων δέθηκε με το στόχο για μια πλατιά πολιτική εξόρμηση, με την οργάνωση πολύμορφων δραστηριοτήτων σε τόπους δουλειάς, γειτονιές των πόλεων και χωριά. Αυτό το δέσιμο της Οικονομικής Εξόρμησης με την πλατιά πολιτική δουλειά αποτελεί μια ακόμα εγγύηση ότι οι στόχοι θα καλυφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος βάζουν ψηλά τον πήχη, η άμιλλα που προκήρυξε η Επιτροπή Περιοχής μεταξύ των Νομαρχιακών Επιτροπών, η άμιλλα που αναπτύσσεται τόσο μεταξύ των Αχτιδικών Επιτροπών όσο και των ΚΟΒ δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση για την κάλυψη των στόχων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ