Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Η «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ»: «Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια επιχείρηση αποσταθεροποίησης του ΠαΣοΚ με στόχο τη διάλυσή του. Μια συνωμοσία που σχεδιάστηκε και έχει την επιχειρησιακή της βάση σε κέντρα υπεράνω πάσης υποψίας: την ηγετική ομάδα του ΠαΣοΚ» (ο Β. Μουλόπουλος στο «ΒΗΜΑ»).

Η ΧΟΛΗ: «Η υγεία του Φιντέλ είναι εύθραυστη. Οπως ο προϋπολογισμός που θα συζητηθεί τον Δεκέμβριο θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Καραμανλή, έτσι δεν αποκλείεται το καστρικό καθεστώς να μετράει μέρες» (ο «παραπολιτικός» στα «ΝΕΑ»).

ΤΑ «ΠΕΡΙΕΡΓΑ» «Αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη με την Αστυνομία από τον περασμένο Σεπτέμβρη είναι όντως περίεργα (...) Αντί όμως να κάνει δηλώσεις ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας ας πάρει κεφάλια. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Και μην ακούσω κανέναν να μιλά για "προγραφές". Οταν μια υπηρεσία λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο, υπάρχει πρόβλημα στην ιεραρχία της. Χωρίς δεύτερη συζήτηση» (ο Μ. Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ: «Περικυκλωμένοι όπως ήμασταν από δύο αμερικανικά αεροπλανοφόρα, ένα σμήνος ισπανικών μαχητικών, ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και 9.000 ένστολους με βλοσυρό ύφος από Λετονία, Τσεχία και Εσθονία, ο αρχαιότερος της δημοσιογραφικής αποστολής στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Ρίγα θυμήθηκε την Αθήνα της Κατοχής. Και ειδικά μερικούς κακομοίρηδες Γερμανοντυμένους Λετονούς οι οποίοι μαζί με μερικούς πάλι Πολωνούς κλεφτοκοτάδες ταλαιπωρούσαν τους πεινασμένους κατοίκους της. Περασμένα ξεχασμένα για μας, όχι όμως και για το 40% ρωσόφωνων κατοίκων της "δημοκρατικής" Λετονίας, που μετατράπηκαν από τη μια μέρα στην άλλη σε "κατακτητές" και ανεπιθύμητους "μη πολίτες" χωρίς δικαιώματα - φαινόμενο πρωτοφανές στην Ευρώπη. Οι τιμές στους υποστηρικτές των ναζί είναι πλέον μόδα στις τρεις νέες βαλτικές χώρες, για την προσάρτηση των οποίων στη Σ. Ενωση μπορεί τώρα να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, αν και ποτέ δεν καταγράφηκε μαζική αμφισβήτησή της από τον τοπικό πληθυσμό (...) αντιθέτως η Ιστορία κατέγραψε τους Λετονούς τυφεκιοφόρους που διέπρεψαν ως σώμα "ειδικών αποστολών" υπέρ της επανάστασης των μπολσεβίκων και - όπως τότε συνηθίζονταν - ο καθένας έκανε επανάσταση στο σπίτι του, τη ρωσική αυτοκρατορία κι όχι στου γείτονα» (οι επισημάνσεις από τον Θ.Α. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ