Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Γκράνμα»

Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Του Γιάννη Ιωάννου από το ΕΘΝΟΣ
Νύχτες αγωνίας περνά η αστική τάξη

το ΠΑΣΟΚ σε αναβρασμό

δεν μπορούν να καταλήξουν, αν εκφράζουν πρώτα τα συμφέροντα του ΣΕΒ, ή πρώτα τα συμφέροντα της ΔΕΛΤΑ.

Το καρτέλ του γάλακτος, πάντως, δηλώνει έτοιμο να αναλάβει απευθείας το ίδιο και τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι προχτεσινές ανακοινώσεις του προέδρου του ΣΕΒ για τις καθυστερήσεις στην προώθηση της ανταγωνιστικότητας, ήταν πεντακάθαρες.

Μέσα στο γενικό μπέρδεμα, να και ο Πολύδωρας απειλών να συντρίψει το ...παρακράτος!

Γιατί, κύριε υπουργέ; Τη δουλιά που τους έχετε αναθέσει κάνουν οι ...ζαρντινιέρες.

Οχι, δε λαλήσαμε. Ακόμη...

Απλά διαβάζουμε κάτι όρους όπως «εργασιακή ευγονική» και ονειρευόμαστε το μέλλον. Μόνο που ήδη είναι παρόν! Μια ανάλυση DNA όταν είσαι 20 χρόνων αποκαλύπτει ότι στα 40 σου χρόνια θα έχεις το πρώτο καρδιακό επεισόδιο, κι αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσει τη ζημιά το ασφαλιστικό σου ταμείο, οπότε ...δεν προσλαμβάνεσαι σήμερα!

Γι' αυτό περνά νύχτες αγωνίας η αστική τάξη. Γιατί τα λουριά σφίγγουν κι όλο και λιγοστεύουν οι ικανοί λαοπλάνοι, οι τόσο αναγκαίοι για να συγκρατήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, να τη στρέψουν σε ανέξοδους δρόμους. Ορισμένοι, βέβαια, λένε, πως δε χρειάζεται κανένας λαοπλάνος. Ισχυρίζονται ότι ο λαός είναι ήδη τόσο καλά εκπαιδευμένος στο να ζητά μόνος του να τον σφάξει ο αγάς, ώστε να μην υπάρχει άμεση ανάγκη αντιμετώπισης κοινωνικών εκρήξεων. Θα δείξει. Για τις 13 του Δεκέμβρη έχει οριστεί η επόμενη απεργία...

Εκτός των άλλων, εκείνη η μέρα προσφέρεται και για μια επιτυχή πρόβα της συμφωνίας Πολύδωρα - ΑΔΕΔΥ για κυκλοφορία των διαδηλωτών στη δεξιά λωρίδα του δρόμου.

Ασχετο: «Γκράνμα», το λέγανε εκείνο το καΐκι που έφερε τον Φιντέλ στην Κούβα, πριν 50 χρόνια. Κι ακόμα να στερέψει η χολή από κάτι «Καψήδες». Ξίδι, παιδί μου, κόβει το θυμό και σου επιτρέπει να καταλάβεις ότι μπορεί την ιστορία να τη διδάσκουν στα σχολεία διάφορα ιδρύματα κατά πώς συμφέρει την αστική τάξη, αλλά η ιστορία είναι και κάτι που γράφεται ανεξίτηλα. Ασε που έχει και γυρίσματα ο καιρός...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ