Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Ενισχυμένη η «Πανεπιστημονική»

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση προχώρησε χτες η ηλεκτρονική καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των εκλογών στο ΤΕΕ, που έγιναν την Κυριακή, από τις οποίες η «Πανεπιστημονική» βγήκε ενισχυμένη και σε ψήφους και σε ποσοστό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε 151 από τα 159 εκλογικά τμήματα, η «Πανεπιστημονική» λαμβάνει 2.098 ψήφους και ποσοστό 5,38%, έναντι 1.726 ψήφων και ποσοστού 4,45% το 2003. Με δεδομένο ότι απομένουν τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, τελικά η παράταξη θα φτάσει τους 2.200 ψήφους και θα προσεγγίσει το 5,5%.

Πτώση, αντίθετα, σημειώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα η επίσημη ΠΑΣΚ ελάμβανε 22,32% και η προερχόμενη από αυτήν ΔΗΠΑΜ 5,22%, έναντι 29,26% που είχαν ενωμένες το 2003. Ακόμη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο συνδυασμός της «Συμπαράταξης» που υποστηρίχτηκε από το ΣΥΝ, σε σχέση με το άθροισμα των δυνάμεων που τον συγκρότησαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Συγκεκριμένα ελάμβανε ποσοστό 9,51%, έναντι 15,3% το 2003. Οι δυνάμεις της ΝΔ με το «ζόρι» διατηρούν τα προηγούμενα ποσοστά τους. Ειδικότερα, η ΔΚΜ ελάμβανε 25,46%, έναντι 26,51% το 2003 και η ΔΑΠ 8,94%, έναντι 8,26%. Η νέα παράταξη που δημιουργήθηκε από τους εργολάβους «Μηχανικοί επί τω έργω» ελάμβανε 4,31%, η ΕΛΕΜ 3,58%, η «Συσπείρωση» 3,23%, οι «Μηχανικοί της Εκπαίδευσης» 2,25%, η ΑΑΚ-ΕΜ 2,13% κ.ά.

Σε ανακοίνωσή της η «Πανεπιστημονική» χαιρετίζει τους εκατοντάδες φίλους της που συμπορεύτηκαν μαζί της στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες το προηγούμενο διάστημα και συνέβαλαν στο θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Τονίζει ότι δυναμώνουν οι διαθέσεις για αντεπίθεση των εργαζομένων μηχανικών στην αντιλαϊκή πολιτική του ευρωμονοδρόμου, με αιχμή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο για το ΤΣΜΕΔΕ που βρίσκεται για συζήτηση στη Βουλή. Η ηγεσία της «Συμπαράταξης» - επισημαίνει - τιμωρήθηκε για τη στάση σημαιοφόρου της κυβερνητικής πολιτικής που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα. Τέλος, τονίζει ότι οι δυνάμεις της «Πανεπιστημονικής» από καλύτερες θέσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα, με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων μηχανικών, στον αντίποδα των επιλογών της αστικής τάξης.

Σημειώνουμε ότι ο συνδυασμός κατέθεσε ένσταση στην κεντρική εφορευτική επιτροπή καταγγέλλοντας σωρεία παρατυπιών και προβλημάτων στην καταμέτρηση, όπως: Αρνηση παρουσίας αντιπροσώπων παρατάξεων σε εκλογικά τμήματα (π.χ. Βόλου). Μη μονογραφή των πραγματικών ψηφοδελτίων (π.χ. τμήματα Αθήνας). Αδυναμία λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής καταμέτρησης (π.χ. Πάτρα). Αλλοίωση των πραγματικών αποτελεσμάτων (π.χ. καταστροφή κλειστού φακέλου) ώστε να αντιστοιχηθούν τα πραγματικά ψηφοδέλτια με τις λαθεμένες ηλεκτρονικές καταχωρήσεις, γενικότερα αδυναμία χειροκίνητου ελέγχου αποτελεσμάτων, αφού δεν προηγείται της ηλεκτρονικής καταμέτρησης η διαλογή των ψηφοδελτίων των παρατάξεων από την εφορευτική επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ