Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 26 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9641

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση για την ισχυροποίηση του Κόμματος

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και στελέχη του, τους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες, τις χιλιάδες φίλες και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να δραστηριοποιηθούν μαχητικά για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, που θα διεξαχθεί τους μήνες Δεκέμβρη 2006 - Γενάρη 2007 και αποτελεί ζωτική ανάγκη και βασική προϋπόθεση για την παραπέρα συνολική ισχυροποίηση του Κόμματος.


ΣΕΛ.  5

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ στους επιχειρηματικούς ομίλους

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τα λιμάνια μποναμά για κέρδη στους ιδιώτες, αφού πρώτα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα είχε μετατρέψει σε Ανώνυμες Εταιρείες...

Ενα ακόμη «φιλέτο» από την κρατική ιδιοκτησία παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο η κυβέρνηση της ΝΔ. Η μετατροπή των λιμανιών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε Ανώνυμες Εταιρείες έστρωσε το δρόμο στη σημερινή, για την παράδοσή τους στους μονοπωλιακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών αρχίζοντας από τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, τα οποία αποτελούν ευαίσθητους τομείς στρατηγικής σημασίας για την οικονομία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την άμυνα της χώρας, είναι εγκληματική. Δεν έχει καμία σχέση με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, της δήθεν αύξησης των θέσεων εργασίας, που ψευδέστατα προπαγανδίζει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα έχουν συμφέρον να αγωνιστούν για λιμάνια 100% κρατικής ιδιοκτησίας, εντάσσοντας αυτόν τον αγώνα στη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής φιλολαϊκής ανάπτυξης, όπου τα λιμάνια θα είναι λαϊκή περιουσία και στο πλαίσιο ενός κεντρικού πανεθνικού σχεδιασμού και διεύθυνσης, με εργατικό έλεγχο, θα λειτουργούν σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.


ΣΕΛ.  8   -   10

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Την επέλαση του κεφαλαίου προωθεί η κυβέρνηση

Την επέλαση του κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας προωθεί η κυβέρνηση με την «Εθνική Στρατηγική για την Υγεία». Με τους δέκα άξονες μεταρρυθμίσεων που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στη δράση του κεφαλαίου στην Υγεία προετοιμάζοντας το πλέον ευνοϊκό περιβάλλον για την επιχειρηματική δράση και μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αφού η μεγάλη κερδοφορία είναι εξασφαλισμένη. Ταυτόχρονα εκχωρεί υπηρεσίες Υγείας και κοινωνικής φροντίδας στον εθελοντισμό, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και στην Εκκλησία. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην Υγεία προχωρούν την ερχόμενη βδομάδα σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  8

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  • Ο Νίκος Βασιλάκης προσφέρει, μέσω ΝΕ Ηρακλείου Κρήτης 3.000 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.


ΝΑΤΟ
Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που γίνεται στη Ρίγα της Λετονίας αναμένεται να πάρει σημαντικές αποφάσεις και μέτρα προκειμένου να ισχυροποιηθεί ο στρατιωτικοπολιτικός συνασπισμός, στην κατεύθυνση της προώθησης της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής.


ΣΕΛ.  2  -  3
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Τα βάρη στους φτωχούς

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, όσο πιο μικρό είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση και αντίστροφα, όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μεγαλύτερη είναι η φοροαπαλλαγή.


ΣΕΛ.  21
ΠΑΣΥ
Προς νέες αγροτικές κινητοποιήσεις

Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη οργανώνει στις 2 Δεκέμβρη, στη Λάρισα, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, όπου θα συζητηθεί η προετοιμασία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων.


ΣΕΛ.  16  -  17

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ