Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Να καταργηθεί η ελεγχόμενη στάθμευση

Την αναστολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης ζήτησε, και στη διάρκεια του χτεσινού δημοτικού συμβουλίου, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» μετά από θέμα που έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο επικεφαλής της, Σπύρος Χαλβατζής. Από την άλλη, η διοίκηση του δήμου, είναι αποφασισμένη όχι μόνο να διατηρήσει, αλλά και να επεκτείνει αυτό το μέτρο, αφού δηλώνει ότι θα προκηρύξει διαγωνισμό για επιπλέον 5.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης...

Συγκεκριμένα, ο Σπ. Χαλβατζής, σημείωσε ότι η ελεγχόμενη στάθμευση δεν πρέπει να είναι επί πληρωμή. «Από την αρχή της εφαρμογής του μέτρου υπήρξε αναστάτωση» επισήμανε. Και οι 4.000 κλήσεις, συνέχισε, που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, για «παράνομη» στάθμευση, μαρτυρούν αυτό το γεγονός. Επίσης, είπε, το μέτρο δείχνει πως η κατεύθυνση είναι η εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου. «Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε την πάγια θέση μας ότι ο δημόσιος χώρος δεν πρέπει ούτε να πωλείται ούτε να ενοικιάζεται», τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης» και ζήτησε το θέμα να έρθει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αθήνας, Θεόδωρος Μπεχράκης, έκανε για μια ακόμη φορά ξεκάθαρη τη θέση της διοίκησης, να προχωρήσει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του ελεύθερου δημόσιου χώρου. Το θέμα θα συζητηθεί σε ένα από τα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια, είπε, αλλά για να προκηρυχτεί διαγωνισμός μελέτης με βάση την οποία η ελεγχόμενη στάθμευση θα επεκταθεί σε επιπλέον 5.500 θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ