Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9643

«ΜΙΝΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ»
Την απόσυρση του αντιλαϊκού νομοσχεδίου ζήτησε στη Βουλή το ΚΚΕ

Να αποσυρθεί το λεγόμενο «μίνι Ασφαλιστικό» νομοσχέδιο, που ξεκίνησε να συζητείται χτες στη Βουλή, απαίτησε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας, ζητώντας να καταβληθούν άμεσα στο ΙΚΑ τα χρήματα που χρωστάνε οι μεγαλοοφειλέτες εργοδότες. Αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η «επί της αρχής» συζήτησή του.


Παγκόσμια ΜΗΧΑΝΗ ΟΛΕΘΡΟΥ το «νέο ΝΑΤΟ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ

Η συγκρότηση μιας ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μηχανής, που θα επεμβαίνει μέσα σε λίγα 24ωρα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιτάσσουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε χτες στη Ρίγα της Λετονίας και ολοκληρώνεται σήμερα.

Ως μείζον ζήτημα της συνόδου έχει αναγορευτεί η έκβαση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα προωθούνται και αποφάσεις για την ολόπλευρη υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του «νέου ΝΑΤΟ». Η συγκρότηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης, η οποία έχει ως αποστολή την «καταστολή κρίσης», οπουδήποτε εκδηλωθεί, μέσα σε πέντε ημέρες, είναι επίσης από τα σημαντικά ζητήματα των συζητήσεων των 26 ηγετών των κρατών - μελών που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Στους «πρόθυμους συμμάχους» και υποστηρικτής του «νέου ρόλου» του ΝΑΤΟ ο Κ. Καραμανλής, φαίνεται να «υποκύπτει» στις πιέσεις των ΗΠΑ για αύξηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αλλά και επέκταση της δράσης τους εκτός Καμπούλ.

Διάλυση του ΝΑΤΟ και κάθε επιθετικού στρατιωτικού συνασπισμού απαιτούν με κοινή δήλωσή τους Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΟ ΒΕΛΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επίσκεψη αλληλεγγύης στους απεργούς της «Volkswagen»

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Βελγίου του ΚΚΕ και της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος συναντήθηκε χτες με τους απεργούς του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας «Volkswagen» στο Φόρεστ των Βρυξελλών, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, απαιτώντας με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας (φωτογραφία από πρόσφατη συγκέντρωση των απεργών).


ΣΕΛ.  9


«ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Κάτω τα χέρια από τη μονιμότητα στο Δημόσιο

Στάση εργασίας στο Δημόσιο σήμερα, καθώς συζητιέται στη Βουλή η αναθεώρηση του σχετικού άρθρου του Συντάγματος. Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια.


ΣΕΛ.  11
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Μονόδρομος η κλιμάκωση της πάλης

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, στους ΟΤΑ και οι συμβασιούχοι στο υπόλοιπο Δημόσιο, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.


ΣΕΛ.  11
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τοκογλυφία με κρατικές πλάτες

Την τοκογλυφική πολιτική της Αγροτικής Τράπεζας σε βάρος των Αγροτικών Συνεταιρισμών καταγγέλλει το ΚΚΕ και, μέσω Ερώτησης στη Βουλή, ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.


ΣΕΛ.  17
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο νομοσχέδιο, ίδια αντιμετώπιση

Η λογική που διαπερνά και το νέο σχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα στη χτεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, διαιωνίζει το πρόβλημα της ομηρίας των μεταναστών.


ΣΕΛ.  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ