Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9644

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βορά στους ιδιώτες η ηλεκτρική ενέργεια

Την αντιλαϊκή πολιτική της «απελευθέρωσης» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας καταγγέλλει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Επερώτησή της στη Βουλή, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας απαιτεί την επίσπευσή της.


ΣΕΛ.  14   -   15
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΝΑΤΟ
Ολο και πιο επιθετική η ιμπεριαλιστική λυκο-συμμαχία

Οι αποφάσεις της συνόδου του ΝΑΤΟ επισφραγίζουν την όλο και πιο επιθετική εξέλιξη της ιμπεριαλιστικής στρατιωτικής συμμαχίας, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  7

Εμμένουν στην ΑΡΣΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο

Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δε δέχτηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η διάταξη του άρθρου, που προβλέπει την απαγόρευση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων του Δημοσίου

Την άρση της μονιμότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο, ανοίγει η πρόταση της κυβέρνησης, που συζητήθηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, ο περιορισμός της οποίας άρχισε από την προηγούμενη αναθεώρηση και αποτέλεσε τη βάση να υπάρχουν σήμερα οι εκατοντάδες χιλιάδες όμηροι συμβασιούχοι. Σύμφωνα με την πρόταση, θα επιτρέπεται η κάλυψη οργανικών θέσεων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα από υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι θα εξελίσσονται όπως οι μόνιμοι. Η ρύθμιση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μια κυβέρνηση να προσλαμβάνει στο Δημόσιο μόνον υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και σταδιακά να αλλοιώσει τελείως τη σύνθεση των υπηρετούντων στο Δημόσιο, χτυπώντας στην καρδιά του το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ δε δέχτηκαν την πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η διάταξη του άρθρου, που προβλέπει την απαγόρευση της μονιμοποίησης των συμβασιούχων του Δημοσίου. Στο Δημόσιο πρέπει να υπάρχει μία ενιαία σχέση εργασίας, αυτή της μόνιμης εργασίας, τόνισε το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τεράστιο έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, δήλωσε χτες η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και συμπλήρωσε: Πρέπει να μείνουν στο κράτος, ανεξάρτητα των όποιων κατηγοριών έχουμε απευθύνει στο κράτος - γιατί τα λιμάνια δε λειτουργούν σήμερα προς όφελος του λαού (μικρή φωτ.). Χτες, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης (μεγάλη φωτ.).


ΣΕΛ.  10


Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της

Με αισιοδοξία, αλλά χωρίς καμία επανάπαυση και έχοντας πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, αρχίζουν αύριο οι ΚΟ του ΚΚΕ τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.


ΣΕΛ.  3
ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Πάνω απ' όλα τα συμφέροντα των πολυεθνικών

H απόφαση της Κομισιόν για μερικό πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ αποτελεί έναν ακόμη ελιγμό σε βάρος της δίκαιης λύσης του Κυπριακού, σημειώνει το ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  6

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ