Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγκόσμια ΜΗΧΑΝΗ ΟΛΕΘΡΟΥ το «νέο ΝΑΤΟ»

Στη δημοσιότητα δόθηκε κοινή ανακοίνωση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ

Η συγκρότηση μιας ετοιμοπόλεμης στρατιωτικής μηχανής, που θα επεμβαίνει μέσα σε λίγα 24ωρα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιτάσσουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, βρίσκεται στο επίκεντρο των αποφάσεων της διήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που ξεκίνησε χτες στη Ρίγα της Λετονίας και ολοκληρώνεται σήμερα.

Ως μείζον ζήτημα της συνόδου έχει αναγορευτεί η έκβαση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα προωθούνται και αποφάσεις για την ολόπλευρη υποστήριξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του «νέου ΝΑΤΟ». Η συγκρότηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης, η οποία έχει ως αποστολή την «καταστολή κρίσης», οπουδήποτε εκδηλωθεί, μέσα σε πέντε ημέρες, είναι επίσης από τα σημαντικά ζητήματα των συζητήσεων των 26 ηγετών των κρατών - μελών που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Στους «πρόθυμους συμμάχους» και υποστηρικτής του «νέου ρόλου» του ΝΑΤΟ ο Κ. Καραμανλής, φαίνεται να «υποκύπτει» στις πιέσεις των ΗΠΑ για αύξηση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, αλλά και επέκταση της δράσης τους εκτός Καμπούλ.

Διάλυση του ΝΑΤΟ και κάθε επιθετικού στρατιωτικού συνασπισμού απαιτούν με κοινή δήλωσή τους Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ