Τρίτη 28 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΦΑΛΗΡΟΥ
«Μποναμάς» στο κεφάλαιο και με τη «βούλα» Ασκούνη!

Με τη σύμφωνη γνώμη και του «πράσινου» δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη, η κυβέρνηση παραδίδει τα 230 στρέμματα του πρώην Ιπποδρόμου στο Φαληρικό Δέλτα στο ιδιωτικό ίδρυμα που φέρει την επωνυμία του μεγαλοεφοπλιστή «Σταύρου Νιάρχου» για να τον τσιμεντοποιήσει και να δημιουργήσει εκεί Εθνική Βιβλιοθήκη, Εθνική Λυρική Σκηνή και Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό Πάρκο.

Με τον τρόπο αυτό μπαίνει ταφόπλακα στο όνειρο των κατοίκων της Καλλιθέας - μιας από τις πιο πυκνοδομημένες συνοικίες της Αθήνας - για τη μετατροπή του Ιπποδρόμου σε έναν μεγάλο πνεύμονα πρασίνου, ενώ παράλληλα εκχωρείται στο μεγάλο κεφάλαιο ένα σημαντικό μερίδιο του μουσικού και πνευματικού μας πολιτισμού, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το λαό.

Η αρχή του τέλους για το νέο μεγάλο «ξεπούλημα» σήμανε χτες κατά τη συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά με το δήμαρχο Καλλιθέας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος, συμφώνησε να προχωρήσει η εκχώρηση του Ιπποδρόμου στο ιδιωτικό ίδρυμα, διεκδικώντας ως αντάλλαγμα για το δήμο ένα σημαντικό μερίδιο της... τσιμεντοποίησης!

Συγκεκριμένα, στα ανταλλάγματα περιλαμβάνεται η κατασκευή στον ίδιο χώρο γηπέδου ποδοσφαίρου, κολυμβητηρίου, δημοτικού αναψυκτηρίου και παιδότοπου, τα οποία θα κατασκευαστούν από το ιδιωτικό ίδρυμα, αλλά τη διαχείριση και τη συντήρηση θα αναλάβει ο δήμος.

Επίσης, στο Δήμο Καλλιθέας θα παραχωρηθούν από την «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» το γήπεδο και τα αποδυτήρια που βρίσκονται δίπλα στην εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ στην παραλία του Φαλήρου, καθώς και κάποια άλλα Ολυμπιακά κτίρια 1.500 τ.μ. που βρίσκονται στο ίδιο χώρο.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο ίδιος ο δήμαρχος Κ. Ασκούνης, υπήρξε πραγματικά αυτή η καταρχήν συμφωνία, την οποία περιμένει πλέον και γραπτώς, ώστε να τη θέσει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ