Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΧΙ στο ξεπούλημα

Κάλεσμα κοινής δράσης ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού, απευθύνει η παράταξη

Σε συντονισμό και κοινή δράση με όλους, όσοι αντιπαλεύουν το ξεπούλημα των λιμανιών και τη συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, καλεί τους εργαζόμενους στα λιμάνια η Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών.Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, που εξέδωσε η παράταξη, καταδικάζεται η επιχείρηση διάσπασης και αποπροσανατολισμού, που έχει στήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,με τη συνεργασία και της πλειοψηφίας στη διοίκηση της Ενωσης Λιμενεργατών, ώστε να περάσει "στα μαλακά" η παράδοση του λιμανιού του Πειραιά στους ιδιώτες.

"Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική του ξεπουλήματος και των λιμανιών στο μεγάλο κεφάλαιο - στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος εκπλήρωσης των στόχων προς την ΟΝΕ - βιάζεται να ξεκινήσει το ξεπούλημα μέσα στο 1999. Ηδη έχει αναθέσει τη μελέτη στην BANK OF AMERIKA,η οποία θα καταθέσει εντός του μήνα τις εναλλακτικές προτάσεις ξεπουλήματος", επισημαίνεται στην ανακοίνωση της παράταξης και υπογραμμίζεται ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και η διοίκηση του ΟΛΠ κάνουν πλάτες στους εφοπλιστές και στους εμποροβιομηχάνους που "ακονίζουν τα μαχαίρια τους" για το διαμελισμό του ΟΛΠ.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, όπως αναφέρεται, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Λιμενεργατών, όχι μόνο απορρίπτει κάθε πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και το συντονισμό της δράσης με τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης και τον Δήμο Περάματος, που αγωνίζονται ενάντια στο"πλιάτσικο" από τον ΟΛΠ, αλλά με διάφορες ενέργειες και ανακοινώσεις βάλουν ενάντια των κινητοποιήσεων, απειλώντας ακόμα και με "αντικινητοποιήσεις".

"Αυτή η πρακτική - τονίζεται - πρέπει να καταδικαστεί, να απομονωθεί, να σταματήσει και να προχωρήσουμε άμεσα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας να σταματήσει η επιχείρηση ξεπουλήματος που προωθεί η κυβέρνηση". Χαρακτηρίζει την τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης ως "δουλική "αλληλεγγύη"" προς την κυβέρνηση και "εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας".

Η Αγωνιστική Ενότητα Λιμενεργατών υπογραμμίζει: "Είναι απαίτηση των καιρών, το χτίσιμο του αγωνιστικού μετώπου λιμενεργατών, εργατοτεχνιτών Ζώνης, ναυτεργατών, τελωνειακών, εκτελωνιστών, ενάντια στα σχέδια διάλυσης και ξεπουλήματος του λιμανιού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ