Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΕ ΕΣΑΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σύγκρουση για άλλη πολιτική

Πλήττεται από την ανεργία και την πολιτική που τη γεννά, ο νομός

Σε 7.089,ποσοστό 20,25%,ανέρχονται οι άνεργοι στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου - Ν. Ιωνίας!Παρά τις επιδοτήσεις, τα θαλασσοδάνεια και τα λεγόμενα κίνητρα η ΑΛΚΑΤΕΛ έκλεισε,ο ΙΜΑΣ και η ΒΙΣ προχωρούν σε απολύσεις,η ΑΓΕΤ και η ΕΒΙΕΣΚ βρίσκονται στο "έλεος" του ευρωπαϊκού καρτέλ τσιμέντου, ενώ δεν έγινε καμιά αξιόλογη επένδυση - τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή (ΤΕ) Μαγνησίας της ΕΣΑΚ,που κρούει τον "κώδωνα του κινδύνου".

Η ΤΕ υπογραμμίζει "την ανάγκη να υπάρξει μια συμμαχία των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που θα έρθει σε σύγκρουση με αυτή την πολιτική, ικανή να επιβάλλει όρους για την ανάπτυξη μιας φιλολαϊκής πολιτικής, από μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται και θα στηρίζει τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα".

Η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ παλιότερα, πως θα δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, η ανεργία αυξάνεται διαρκώς και αποτελεί πρόβλημα για τις περισσότερες εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα στο Νομό σημειώνει ότι "ακόμα και αυτή η "περιβόητη προσπάθεια" για προσέλκυση νέων επενδύσεων στη Μαγνησία με πρόσχημα τα κίνητρα περί "φθινουσών περιοχών", κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες των τοπικών φορέων, της Νομαρχίας και της υποταγμένης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου".

"Μέσα σ' αυτό το τοπίο, υπογραμμίζεται, έρχονται και πάλι η Νομ. Αυτοδιοίκηση, η πλειοψηφία του ΕΚΒ, φορείς της ΤΑ και διάφορων παραγωγικών τάξεων, να σπείρουν ψευδαισθήσεις στους ανέργους, για δήθεν επίλυση του προβλήματος μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και τις "νέες δραστηριότητες" του σχολικού τροχονόμου, του ναυαγοσώστη, του οδηγού ορειβασίας"!

Πέρα από τα γενικότερα ζητήματα που θίγει στην ανακοίνωση, η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ, αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα στο Νομό, σημειώνει ότι απαιτείται εκτός των άλλων: "Δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Τσιμεντοβιομηχανίας, με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων και απαίτηση να επιστραφεί η ΑΓΕΤ στο Δημόσιο. Κλαδική πολιτική στο Μέταλλο, με τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα, με βασικό μοχλό τη ΛΑΡΚΟ και τα ΕΛΣΙ. Τα ΞΕΝΙΑ, περιουσία του ελληνικού λαού, να αποτελέσουν τον πιλότο για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής. Απαιτείται όμως τα ΞΕΝΙΑ να επιστραφούν στον ΕΟΤ και ο ίδιος ο ΕΟΤ να παίξει το ρόλο του, με την καθοριστική βοήθεια των Δήμων. Κλαδική πολιτική στο χώρο της Ενδυσης. Παραπέρα ανάπτυξη του λιμανιού με τη συμμετοχή των φορέων της Αυτοδιοίκησης, μακριά από κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίησή του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ