Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Αγώνας ενάντια στη διάλυση

Συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πύλη της Ζώνης και πορεία στον ΟΛΠ

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη διάλυση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,που επιχειρείται και με το νόμο ξεπουλήματος του λιμανιού, θα διατρανώσουν σήμερα με μια φωνή, οι εργάτες και οι άνεργοι της Ζώνης, ο Δήμος Περάματος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς,που πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πύλη της Ζώνης στο Πέραμα, στη 1 μ.μ. και στη συνέχεια πορεία με αυτοκίνητα και μηχανάκια στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά.

Με ανακοίνωσή τους, τα 8 σωματεία της Ζώνης δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στο πέταγμα των 57 δισεκατομμυρίων δραχμών - του επενδυτικού προγράμματος που έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκή Ενωση - και με τα οποία ο ΟΛΠ σχεδιάζει τη δημιουργία πάρκινκ μέσα στη Ζώνη. Τη μετατροπή του Μόλου της ΔΕΗ σε χώρο μεταφόρτωσης αυτοκινήτων. Τη δημιουργία τρίτου προβλήτα για κοντέινερς. Τη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής για την είσοδο τρένων και μεταφορά της ιχθυόσκαλας στη Ζώνη!

"Θα ήταν παράλογο - σημειώνεται στην ανακοίνωση - οι εργαζόμενοι της Ζώνης να είμαστε αντίθετοι σε πρόγραμμα ανάπτυξης του λιμανιού που θα συμπεριλάμβανε και την ανάπτυξη της Ζώνης, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, των εργαζομένων και των νησιών μας. Είμαστε αντίθετοι όμως στο πέταγμα δισεκατομμυρίων του ελληνικού λαού για να εξυπηρετηθεί και να ωφεληθεί ο όποιος ιδιώτης ή πολυεθνική που θα πάρει το λιμάνι".

"Το τίμημα αυτής της πολιτικής - τονίζεται στην ανακοίνωση - θα είναι τραγικό για τους εργαζόμενους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την οικονομία της χώρας, αφού 10.000 εργαζόμενοι θα χάσουν οριστικά τη δουλιά τους. Χίλιες επιχειρήσεις θα κλείσουν, τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια για τις νέες κατασκευές θα πηγαίνουν στις τσέπες των Γερμανών, των Γάλλων, των Ολλανδών".

Τα σωματεία καλούν όλους τους εργαζόμενους και άνεργους της Ζώνης και όλους όσοι εμπλέκονται στο λιμάνι να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, αλλά και σε κάθε άλλη κινητοποίηση που έχει στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής. "Εχουμε χρέος - υπογραμμίζεται - να συνεχίσουμε μέχρι την τελική λύση".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ