Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μέτωπο αντίστασης

Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής ΠΕΣΙΝΕ της ΕΣΑΚ για το ασφαλιστικό

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

"Μονόδρομος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, αναδεικνύεται ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ ΕΣΑΚ Πεσινέ,με αφορμή την προετοιμασία για νέα επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση, στην κατάργηση των κατώτερων ορίων σύνταξης, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών, στις περικοπές δαπανών για υγεία - πρόνοια και άλλα.

Η ΤΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αγωνιστούν συντονισμένα "για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων, που εργολαβικά και από κοινού Ευρωπαϊκή Ενωση - κυβέρνηση - ΣΕΒ - κυβερνητικοί συνδικαλιστές κατεδαφίζουν καθημερινά".

Στον εγκληματία που γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος, επισημαίνει η ΤΕ της ΕΣΑΚ,παραπέμπει η τακτική της κυβέρνησης, που αφού προετοίμασε με ισχυρές "δόσεις" παραπληροφόρησης την κοινή γνώμη, αποσιωπώντας τις ευθύνες τους και τις ενέργειές τους σε βάρος των ασφαλιστικών οργανισμών και των ασφαλισμένων, τώρα δίνουν τη χαριστική βολή στο κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα.

Πριν μερικά χρόνια, αναφέρει σε άλλο σημείο η ΤΕ της ΕΣΑΚ, η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ίδια πάνω - κάτω επιχειρήματα και κινούμενη στις ίδιες ράγες - αυτές που χάραξαν ΕΕ, ΔΝΤ και ΟΟΣΑ - επιχείρησε τα πρώτα μεγάλα χτυπήματα στο ασφαλιστικό σύστημα, για να έρθει να συνεχίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την έκθεση Σπράου.

Για να αμβλύνουν τις αντιδράσεις ανακάλυψαν τον "κοινωνικό διάλογο" και μέσα από αυτόν εξασφάλισαν τις συναινετικές ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, κυβερνητικές και εργοδοτικές.

Θα αντισταθούν

Την απόφαση των συνταξιούχων να αγωνιστούν, για την περιφρούρηση των κατακτήσεών τους και για να μην περάσουν τα μέτρα διάλυσης που προωθεί η κυβέρνηση σε μια σειρά τομείς, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων Αθήνας - Πειραιά του ΙΚΑ.Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι αντεργατικές - αντισυνταξιουχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και εκφράζονται οι απαιτήσεις: Να μην αγγιχτεί η κοινωνική ασφάλιση. Η συμμετοχή στα φάρμακα να είναι στο 10%. Πλήρης ιατρική και κλινική περίθαλψη. Κύρια σύνταξη στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη. Οχι στις συντάξεις βοηθήματα. Ιση συμμετοχή στις εισφορές κράτους - εργοδοτών και ασφαλισμένων. Οχι, στη διάλυση της δημόσιας περιουσίας και των ΔΕΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ