Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
"Καταχρηστικές" οι απεργίες

Σε βάρος των εργαζομένων άλλη μια απόφαση δικαστηρίου, ύστερα από προσφυγή της διοίκησης

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

"Καταχρηστικές", και συνεπώς "παράνομες", κηρύχτηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, που θα άρχιζαν σήμερα,από την πρωτοδίκη Λαμίας Αριστέα Ρουσέα,με το αιτιολογικό ότι επιφέρουν οικονομική ζημιά στην επιχείρηση! Ετσι, για άλλη μια φορά, κυβέρνηση και διοίκηση της "ΛΑΡΚΟ" διάλεξαν το δρόμο της ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων.

Η απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις, ως μέσο διεκδίκησης υπογραφής ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, είχε παρθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, στη Γενική Συνέλευσή τους την περασμένη βδομάδα. Η πρώτη 24ωρη απεργία θα άρχιζε σήμερα. Οι επόμενες εφτά απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνονταν στις 29 Ιούλη και 5, 7, 9, 11, 16, 18, Αυγούστου.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι του σωματείου επισήμαναν στον "Ρ" ότι η απόφαση αυτή δείχνει πού το πάνε κυβέρνηση και διοίκηση. Θέλουν να επιβάλουν με όποιο τρόπο τις πολιτικές αποφάσεις απαξίωσης και ξεπουλήματος της επιχείρησης, με εξαθλιωμένους τους εργαζόμενους. Το επόμενο βήμα για να επιβάλουν και την πιο αντεργατική μορφή της 3ετούς σύμβασης, που επιδιώκουν, θα είναι η προσφυγή στον ΟΜΕΔ. Εκείνο που προέχει σήμερα είναι να εκφραστεί η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ, του μεροκάματου των εργαζομένων και του μέλλοντος της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ