Τρίτη 27 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σταθερά στο πλευρό τους

Συνάντηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα με τους εργαζόμενους της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Τη δέσμευση ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις του στο πλευρό των εργαζομένων, με στόχο την επαναλειτουργία της επιχείρησης και τη δημιουργία ενιαίου φορέα ξύλου - χάρτου, μετέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,στη συνάντηση που είχε χτες το μεσημέρι με τους εργαζόμενους της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ,που εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Η συνάντηση έγινε στο κιόσκι που έχουν στήσει οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,μπροστά από το Αγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου να ενημερώσουν το λαό για τα αιτήματα του αγώνα τους. Είναι 12 μήνες απλήρωτοι και η επιχείρηση ουσιαστικά έχει κλείσει από το Πάσχα. Είναι βιώσιμη επιχείρηση και στρατηγικής σημασίας για την οικονομία της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της περιοχής. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως η επιχείρηση απαξιώνεται μέρα με τη μέρα, αφού όσο μένει κλειστή μεγαλώνει ο κίνδυνος αχρήστευσης του εξοπλισμού της και χάνονται αγορές. Μάλιστα κατήγγειλαν πως η κυβέρνηση συνειδητά δε δίνει λύση στο πρόβλημα και περιορίζεται να δίνει αόριστες υποσχέσεις.

Ο Στρ. Κόρακας υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα ασχοληθεί με το θέμα και ενημέρωσε για την τελευταία αναφορά στη Βουλή τον Απρίλη του '99, όπου η υφυπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου απέφυγε να απαντήσει στην ουσία, που είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η καταβολή των δεδουλευμένων και η δημιουργία ενιαίου φορέα ξύλου - χάρτου.

Ο ευρωβουλευτής σημείωσε πως η ΒΑΛΚΑΝ αποτελεί ζωντανό παράδειγμα του πού οδηγεί η πολιτική της ΕΕ. Δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα ξαναθέσει το θέμα στη Βουλή, θα διερευνήσει και θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα παρέμβασης και στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου.

"Δεν ήρθαμε να υποσχεθούμε λύσεις, γιατί δεν είναι στο χέρι μας. Αλλά να ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη ΒΑΛΚΑΝ και τους εργαζόμενούς της", είπε ο Στρ. Κόρακας και κάλεσε τους εργαζόμενους να διατηρήσουν και να αναπτύξουν την ενότητα και τον αγώνα τους, τονίζοντας ότι έχει ευρύτερη σημασία: "Πρόκειται για αγώνα για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της χώρας. Ενάντια στην πολιτική του πολυεθνικού κεφαλαίου, όπως αυτή διατυπώνεται από την ΕΕ και εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ