Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στο "πόδι" για το συλλαλητήριο

Πυκνώνουν οι περιοδείες στους εργασιακούς χώρους για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Πέμπτη στις 8μμ, στο Σύνταγμα. Στόχος, η υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και η προώθηση άλλων καυτών αιτημάτων των εργαζομένων

Με στόχο την πλατιά διάδοση του προσκλητήριου αγώνα που απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο,συνδικαλιστές συνεχίζουν, εκμεταλλευόμενοι το κάθε λεπτό, να περιοδεύουν και να εξορμούν σε χώρους δουλιάς, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη, στις 8μμ, στο Σύνταγμα.

Αιχμή των αιτημάτων του ΠΑΜΕ είναι να σταματήσει επιτέλους η κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας και ξεπουλά στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις, όπως η "Ολυμπιακή Αεροπορία". Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες, ολόκληρο τον λαό, να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την απόκρουση των αντεργατικών - αντιλαϊκών επιθέσεων της κυβέρνησης, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Στις άμεσες προτεραιότητες διεκδίκησης του ΠΑΜΕ - πέρα από την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας - εντάσσονται και τα παρακάτω αιτήματα που αποτελούν φυσικά και αιτήματα της κινητοποίησης: Μέτρα για την επιβίωση των ανέργων, όπως επίδομα στο 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διπλασιασμός του χρόνου επιδότησης. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων. Αφορολόγητο όριο 3,5 εκατομμύρια δρχ., τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Αύξηση των συντάξεων και υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεων. Τήρηση, εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Τριανταπεντάωρο - 7ωρο - 5ήμερο.

Σύμφωνα με απόφαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τα παραπάνω αιτήματα - στόχοι αποτελούν και τη βάση για συζήτηση στις συναντήσεις που έγιναν και σ' αυτές που επιδιώκεται να γίνουν με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, αλλά και τον υπουργό Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα για τις θέσεις του ΠΑΜΕ ενημερώνονται και οι εργαζόμενοι κατά τις περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις που έγιναν ή έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες.

Περιοδείες σε επιχειρήσεις μετάλλου

Το πρόγραμμα συνδικαλιστών από τον κλάδο μετάλλου, είναι αυτές τις μέρες ιδιαίτερα "βαρύ", αφού έχουν βάλει στόχο να μην μείνει καμία επιχείρηση μικρή ή μεγάλη που να μην την επισκεφτούν και να μην ενημερώσουν τους εργαζόμενους.

Στα πλαίσια αυτά χτες, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες περιοδείες σε επιχειρήσεις αρκετών περιοχών. Μεταξύ αυτών, συνδικαλιστές βρέθηκαν στο εργοστάσιο"Καζής",όπου και μίλησαν σε συγκέντρωση εργαζομένων, καλώντας τους να δώσουν το "παρών" στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι επεφύλαξαν πολύ καλή υποδοχή στους συνδικαλιστές και στην πρωτοβουλία υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας που αναλαμβάνει το ΠΑΜΕ.

Επίσης, περιοδεία έγινε και στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις "ΔΙΜΕΚΑΤ", "ΣΤΕΡΕΟ", "ΝΕΟΞΑΛ" στο Αιγάλεω. Οι συνδικαλιστές μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους εργάτες, οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία για να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο τα ειδικής όσο και τα γενικής φύσεως. Γύρω από τον κάθε συνδικαλιστή δημιουργήθηκε και από ένα "πηγαδάκι" εργαζομένων, που να σημειωθεί εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το συνδικαλιστικό κίνημα με ευθύνη των πλειοψηφιών που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Οι συνδικαλιστές πέρα από το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν και στη σύσκεψη που διοργανώνει σήμερα Τρίτη, το Συνδικάτο Μετάλλου "Ο Προμηθέας", στο Περιστέρι για τους μεταλλεργάτες των δυτικών συνοικιών.

Ομοσπονδία Λογιστών

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί τους λογιστές της Αττικής και η Ομοσπονδία Λογιστών,ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και στους λογιστές της υπόλοιπης Ελλάδας για τα κατά τόπους συλλαλητήρια που θα γίνουν. Με σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΛ ενημερώνει τους λογιστές για τα αιτήματα και τις θέσεις του ΠΑΜΕ, για την αντεργατική και αντιασφαλιστική λαίλαπα που επέρχεται, ενώ καταγγέλλει έντονα και το "πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον των ξένων εργατών στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας", τονίζοντας ότι "η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με πογκρόμ".

ΕΣΑΚ εργαζομένων στους ΟΤΑ

Να υπερασπίσουν τη δημόσια περιουσία και τα δικαιώματά τους, να πουν "ΝΑΙ" στον συντονισμό και την αλληλεγγύη των εργαζομένων που προωθεί το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα αλλά και σε όποια άλλη πόλη διοργανωθεί αντίστοιχη κινητοποίηση, καλεί τους εργαζόμενους και η ΕΣΑΚ εργαζομένων στους ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ