Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάπτυστη σύμβαση στο Σκαραμαγκά

Με την υπογραφή της "πράσινης" πλειοψηφίας του σωματείου, επιβάλλεται η πολυειδικότητα

Ειδικότητα τέλος για τους ελασματουργούς - συναρμολογητές στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά! Εργο κι αυτό της "πράσινης" πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου και σύμβασης που υπέγραψε μόνη της με την επιχείρηση.

Διαβάζουμε στο κείμενο της σύμβασης ότι "με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και την προσαρμογή του ναυπηγείου στις ανταγωνιστικές συνθήκες της διεθνούς αγοράς, καλείται να αξιολογηθεί το σύνολο των ελασματουργών - συναρμολογητών για τις γνώσεις τους στις επιμέρους ειδικότητες ελασματουργών - ηλεκτροσυγκολλητών - φλογοχειριστών - πελεκητών - τροχιστών και μανουβαδόρων ".

Οσοι αξιολογηθούν ικανοί να ασκούν επιπλέον τις παραπάνω ειδικότητες, θα υπογράψουν "συμφωνητικό με το οποίο θα δεσμεύονται να εργάζονται διαδοχικώς ή συνεχώς σε μία ή όλες τις πιο πάνω ειδικότητες (...). Συγχρόνως θα λάβουν προσαύξηση στο ημερομίσθιο, σαν επίδομα ειδικότητας, 1.500 δραχμές"!Επίδομα, αρκετό υψηλό σε σχέση με τις εξευτελιστικές αυξήσεις που προβλέπει η σύμβαση.

Οσοι δεν κριθούν ικανοί "μπορούν να εκπαιδεύονται στις σχολές της εταιρίας και να επαναξιολογηθούν. Οι επιτροπές αξιολόγησης θα λειτουργούν δύο φορές το χρόνο"!

Από την πολυειδικότητα δεν αποκλείεται ουδείς, αφού η σύμβαση προβλέπει ότι η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί για τους επιβλέποντες υπεργοδηγούς - εργοδηγούς με ειδικότητα ελασματουργού - συναρμολογητή, αλλά και για τους ελασματουργούς και τεχνίτες των λοιπών ελασματουργικών ειδικοτήτων.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει για τα σχέδια της επιχείρησης σε ό,τι αφορά στις ειδικότητες. Από χτες που έγινε γνωστή η διάταξη της σύμβασης, στελέχη της "οργώνουν" τα ναυπηγεία και καλούν τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί στην πράξη αυτή η κατάπτυστη σύμβαση.

Την ίδια στιγμή προκειμένου να καλύψει τα αίσχη της η πλειοψηφία του σωματείου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει μία ακόμα θρασύτατη, συκοφαντική επίθεση εναντίον της Εργοστασιακής Επιτροπής και του ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ