Τρίτη 13 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα "μπράβο" της Κομισιόν...

"Απόλυτα ικανοποιημένος" από την... επιθεώρησή του δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Π. Φλιν,αρμόδιος για θέματα απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης της Καλλιθέας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εργασίας Χ. Πρωτόπαππα και τον διοικητή του ΟΑΕΔ Κ. Ευστρατόγλου.

Το κέντρο, ένα από τα 52 που προτίθεται να θέσει σε λειτουργία η κυβέρνηση, παρέχει στους άνεργους πληροφορίες για θέσεις εργασίας. Ωστόσο, η λειτουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο της αλλαγής της δομής του ΟΑΕΔ, ο οποίος μετατρέπεται ουσιαστικά σε ένα μηχανισμό προώθησης της "απασχολησιμότητας".

Ο ΟΑΕΔ θα λειτουργεί πλέον, όχι με κριτήριο την προστασία των ανέργων, αλλά την προετοιμασία τους για συχνή αλλαγή εργασίας και κλάδου, ανάλογα με τους σχεδιασμούς των εργοδοτών.

Βλέποντας αυτή την προοπτική να υλοποιείται μέσα από συγκεκριμένα οργανωτικά μέτρα, ο κοινοτικός επίτροπος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τις... προόδους της ελληνικής κυβέρνησης και της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας. Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν έχει τρεις στόχους: Να βρίσκουν δουλιά οι νέοι άνεργοι μέσα σε 6 μήνες, οι υπόλοιποι μέσα σε 12 μήνες και να ενταθεί η επαγγελματική κατάρτιση. Ταυτόχρονα, εκθείασε τις βελτιώσεις του "Εθνικού Σχεδίου Δράσης" για το 1999, το οποίο δίνει περισσότερες ευκαιρίες για αυτοαπασχόληση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ