Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκσυγχρονισμός της κοροϊδίας

Η Διοίκηση του ΙΚΑ - δηλαδή ο διοικητής του Ιδρύματος, Μ. Νεκτάριος - εξέδωσε χτες ανακοίνωση, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των γιατρών του 1ου νοσοκομείου του ΙΚΑ για την πληρωμή δεδουλευμένων και την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού.

Για τις καθυστερούμενες οφειλές όλου του προσωπικού, ο Μ. Νεκτάριος αναφέρει τις ημερομηνίες που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν οι πληρωμές. Πάντως, όλες οι πληρωμές έγιναν με σημαντική καθυστέρηση. Και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ δεν παίρνουν, δα, και παχυλούς μισθούς, ώστε να τους τρέχουν τα λεφτά απ' τα μπατζάκια.

***

Οσον αφορά τις ελλείψεις, ο Μ. Νεκτάριος αναφέρει: "Για την έλλειψη προσωπικού, αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά τις μεγάλες ανάγκες σε όλες σχεδόν τις υγειονομικές μονάδας, έχουν υπογραφεί μέχρι σήμερα 8 αποφάσεις μετακίνησης υπαλλήλων κλάδων ΤΕ και ΔΕ νοσηλευτριών για το 1ο νοσοκομείο και έχουν προωθηθεί άλλες τέσσερις για υπογραφή".

Ιδού ποιες είναι και οι ελλείψεις στο 1ο νοσοκομείο: Προβλέπονται 164 θέσεις υγειονομικών υπαλλήλων κατηγορίας ΤΕ Νοσηλευτικής και υπηρετούν μόνο 80. Ακόμα υπηρετούν 37 ΔΕ βοηθοί, ενώ προβλέπονται 70 και εφτά ΤΕ ραδιολόγοι - ακτινολόγοι, ενώ προβλέπονται 21. Τέλος, στη Μονάδα Εμφραγμάτων εργάζονται μόνο 9 νοσηλευτές, ενώ θα έπρεπε να εργάζονται 35. Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων είναι σε κάθε νοσηλευτή να αντιστοιχούν 35 κλίνες.

***

Ο επίλογος της ανακοίνωσης ότι "με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το νοσοκομείο, ενώ, παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες για μονιμότερη λύση του προβλήματος" αποτελεί διπλή κοροϊδία: Και προς το προσωπικό του 1ου νοσοκομείου - που τρέχει και δε φτάνει - αλλά και προς τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος, που ζητούν περίθαλψη στο νοσοκομείο.

Αν συνεχίσει έτσι ο νέος διοικητής του Ιδρύματος, τότε και τα υποκαταστήματα θα απογυμνωθούν - γιατί και εκεί υπάρχουν ελλείψεις - αλλά και στα νοσοκομεία δε θα υπάρξει καμιά βελτίωση. (Γιατί εκτός απ' το 1ο νοσοκομείο υπάρχουν και άλλα τέσσερα, που έχουν τα ίδια προβλήματα με τις ελλείψεις).

Εκτός κι αν έτσι εννοεί τον εκσυγχρονισμό ο νέος διοικητής του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού στη χώρα μας...

Γ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ