Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάλεσμα στράτευσης στους αγώνες

Να ενταχθούν μαζικά στους αγώνες που θα ακολουθήσουν, κάλεσε τη νεολαία του Εύοσμου ο Ν. Κούρος,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ,μιλώντας κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".Οπως είπε "οι αγώνες θα συνεχιστούν γιατί η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, ο βομβαρδισμός των δικαιωμάτων της νέας γενιάς, θα γεννάει αντιδράσεις".

Στην κεντρική πλατεία του Εύοσμου, η νεολαία της ΚΝΕ αντάμωσε με τους φίλους, τους συμμαθητές που βάδισε μαζί το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες για την παιδεία, στις μάχες ενάντια στον πόλεμο, που γνωρίζουν πολύ καλά πως δε γίνεται για κανενός την τρέλα. Αντίθετα, έχει αιτίες και αφορμές και αυτές ξέρουν καλά να τις δημιουργούν οι ιμπεριαλιστές. Εχει επίσης και σκοπούς και στόχους, στρατιωτικούς, οικονομικούς πολιτικούς.

"Αυτός ο πόλεμος συνεχίζεται", είπε ο Ν. Κούρος και συνέχισε: "Είναι ο πόλεμος της επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων. Η μοιρασιά των Βαλκανίων, οι σφαίρες επιρροής του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Και σειρά, μετά τη Γιουγκοσλαβία, θα έχουν και οι άλλοι γειτονικοί λαοί, και η Ελλάδα. Οι Νατοϊκοί δεν έχουν σκοπό να φύγουν από εδώ αν δεν τους διώξουν οι μοναδικοί που έχουν τη δύναμη να το κάνουν. Οι λαοί των Βαλκανίων μπορούν να επιβάλουν την ειρήνη και τη φιλία, να χαράσσουν το δικό τους δρόμο ανάπτυξης".

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια. Ελληνικό και ξένο ροκ από τα παιδιά του συγκροτήματος "Νιου Ροκ".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ