Παρασκευή 9 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΔΚΝΑ
Ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση

Δυσοίωνες προοπτικές ανοίγονται για τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ - διαχειρίζεται τα απορρίμματα του νομού). Σε απόλυτη συμφωνία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΔΗΚΚΙ απέκλεισαν από την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου τη μόνη φωνή, αυτήν του ΚΚΕ, που υπεράσπιζε το επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων. Κατά την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και των πέντε μελών της ΕΕ του Συνδέσμου, ήταν φανερές οι μεθοδεύσεις για αποκλεισμό του ΚΚΕ, πρώτη φορά από την ίδρυση του ΕΣΔΚΝΑ. Παρά την πρόταση του δημάρχου Περάματος, Γ. Πατσιλινάκου, για παρουσίαση των υποψηφίων και των θέσεών τους, αλλά και τη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, το προεδρείο της ΓΣ, προεξάρχοντος του στελέχους του ΔΗΚΚΙ Χατζηγιαννάκη (νομικός συνεργάτης του Συνδέσμου), δεν επέτρεψε τοποθετήσεις. Επομένως δεν άφησε και τον στηριζόμενο του ΚΚΕ, υποψήφιο για την ΕΕ Χρήστο Μέτζο, να εκφράσει τη διαφορετική άποψη για τον ΕΣΔΚΝΑ, τη μόνη που θα εξασφάλιζε το δημόσιο και αναπτυξιακό χαρακτήρα του.

Σε αυτή την πραξικοπηματική ενέργεια, δεν αντέδρασε κανένα στέλεχος από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, δείχνοντας ότι είχαν συμφωνήσει τον παραγκωνισμό των "ενοχλητικών" κομμουνιστών, για να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΔΚΝΑ. Μόνη εξαίρεση από την πλευρά τους, ο Δήμαρχος Βρηλισσίων, που τόνισε την ανάγκη για διαπαραταξιακό προεδρείο.

Η νέα ΕΕ, μετά την ανάδειξή της, εισηγήθηκε στη Γενική Συνέλευση να εκχωρηθούν οι αρμοδιότητες του ΔΣ σε αυτήν. Σ' αυτήν την προοπτική αντέδρασαν οι κομμουνιστές αιρετοί. Τελικά, η εκχώρηση πέρασε με ψήφους 44 - 8, όμως μπορεί να θεωρηθεί παράνομη, γιατί τα μέλη της ΓΣ ήταν 105.

Η νέα ΕΕ έχει διετή θητεία και αποτελείται από τους: Λατζουράκη (πρόεδρος), Βεντουράτο (αντιπρόεδρος), Παπαδήμα, Αλιμπέρτη, Ηλιακόπουλο, Βεζυργιάννη και Γιατράκο (μέλη).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ