Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΘ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να είναι στο πόδι...

Σε συνέχιση του αγώνα για να σταματήσει η κατοχή των Βαλκανίων από τους ΝΑΤΟικούς και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες που στάλθηκαν στο Κόσσοβο, καλεί τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Παράλληλα καλεί τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ αναφέρει:

"Η Γιουγκοσλαβία σήμερα βρίσκεται κάτω από ΝΑΤΟική κατοχή και απειλείται με νέους κινδύνους από τις "ειρηνευτικές" δυνάμεις και το αποκαλούμενο "σύμφωνο σταθερότητας" στα Βαλκάνια, που έχει στόχο τη ληστεία των λαών και την πλήρη χειραγώγησή τους.

Ο λαός, η νεολαία πρέπει να είναι στο πόδι για ένα πρόσθετο ακόμα λόγο. Στο Κόσσοβο ως τμήμα του στρατού κατοχής είναι το ελληνικό στρατιωτικό σώμα, που έστειλε η κυβέρνηση, ώστε να πάρει ενεργό μέρος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την περιοχή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σέρνει τη χώρα και τα στρατευμένα της παιδιά σε περιπέτειες. Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να είναι η πύλη εξόδου των δυνάμεων κατοχής. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσει η κατοχή των Βαλκανίων από τους ΝΑΤΟικούς.

Χωρίς αυτή την προϋπόθεση η ειρήνη δε διασφαλίζεται στην περιοχή. Να απεμπλακεί τώρα η χώρα από το σχέδιο των ιμπεριαλιστών για κατοχή των Βαλκανίων. Να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά στρατιωτικά τμήματα. Να πάρουν τώρα θέση όλα τα κόμματα για το ζήτημα αυτό".

Αντιδράσεις φορέων

Την κυβέρνηση Σημίτη που παραβιάζοντας το Σύνταγμα της χώρας στέλνει Ελληνες φαντάρους ως στρατό κατοχής έξω από τα σύνορα, καταγγέλλει το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νομού Θεσσαλονίκης και προειδοποιεί: "Πριν περίπου 50 χρόνια, Ελληνες φαντάροι στάλθηκαν στη μακρινή Κορέα. Οταν όμως επέστρεψε η ταξιαρχία, έφερε μαζί της και 280 φέρετρα.

Αυτό θέλει σήμερα η υποταγμένη και στα ξένα αφεντικά κυβέρνηση Σημίτη;".

Και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τους γονείς των στρατευμένων να αντιδράσουν και να ενταχθούν στο αντιπολεμικό κίνημα. Να απαιτήσουν επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από το Κόσσοβο και τη Βοσνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ