Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Μέρα αντιπολεμικής δράσης

Συγκέντρωση - πορεία, την Τρίτη 22 Ιούνη στις 7.30 μμ, στην πλατεία Κάνιγγος και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στον πόλεμο στις γειτονιές της Αθήνας οργανώνει η ΕΕΔΥΕ

Ημέρα δράσης κατά του πολέμου για το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας καθορίζει την ερχόμενη Τρίτη 22 Ιούνη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η οποία και οργανώνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 μμ συγκέντρωση - πορεία και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στον πόλεμο στις γειτονιές της Αθήνας.

Με ανακοίνωση - κάλεσμα η ΕΕΔΥΕ τονίζει:

"ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΣΤΙΣ 7.30 μμ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ". Και προσθέτει:

"Ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ συνεχίζεται. Η ονομαζόμενη συμφωνία ειρήνης που επιβλήθηκε από τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς οδηγεί το Κοσσυφοπέδιο σε ΝΑΤΟική κατοχή.

Οι λαοί της περιοχής βρίσκονται έρμαια στην τρομοκρατική δράση του UCK και των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων. Ακολουθεί νέος ξεριζωμός των Σέρβων. Η σιωπή των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" αποκαλύπτει και πάλι την υποκρισία τους.

Ελληνικέ λαέ, νέες και νέοι. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Η ΝΑΤΟική εισβολή, κατοχή και εγκατάσταση θα οδηγήσει σε νέα αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.

Στα σχέδια αυτά συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει 1.500 Ελληνες αξιωματικούς και στρατιώτες για να συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής. Με ψεύτικα επιχειρήματα, όπως "η τουρκική παρουσία", "η προστασία των Σέρβων", "η προστασία της ειρήνης", προσπαθεί να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό.

Η αλήθεια είναι πως: Και στη Βοσνία τη ΝΑΤΟική κατοχή υπηρέτησαν και τίποτε περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πάνω από 40 δισ. το χρόνο για αυτή τη συμμετοχή.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ.

Ολοι στον αγώνα για: ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΤΟΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ