Παρασκευή 18 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
"Να αποσύρει η κυβέρνηση τις ελληνικές δυνάμεις"

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μανάδων και Πατεράδων των Στρατευμένων Παιδιών

Ως Ελληνες πολίτες και γονείς των στρατευμένων παιδιών εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και τον αποτροπιασμό μας για τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στο βάρβαρο πόλεμο ενάντια στη γειτονική μας χώρα, ως υποτιθέμενη ειρηνευτική δύναμη. Παραβλέπει τη γενική κατακραυγή (το 98% του ελληνικού λαού είναι κατά του πολέμου) του λαού ενάντια στον πόλεμο των ΝΑΤΟικών και της ΕΕ, τον οποίο διεξάγουν στο Κοσσυφοπέδιο ως στρατός κατοχής. Η ειρηνευτική συμφωνία, που επιβλήθηκε με φρικιαστικές και βάρβαρες μεθόδους, όχι μόνο δεν επιλύει τα προβλήματα, αλλά θα είναι η νέα αρχή για μεγαλύτερες εντάσεις και πιθανούς νέους πολέμους.

Οι νέοι που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία με εκβιασμό άμεσο ή έμμεσο υποχρεούνται να ενταχθούν στο ΝΑΤΟικό στρατό κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο (ΕΛΔΥΚΟ) στο πλαίσιο της KFOR ("ειρηνευτικής δύναμης" του ΝΑΤΟ).

Η Ελλάδα, με απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και με τα χρήματα του ελληνικού λαού, συμμετέχει στην KFOR με μια ταξιαρχία περίπου 1.500 ανδρών, αποτελούμενη από το διοικητήριο, το λόχο διοικήσεως, από αξιωματικούς, από δύο πλήρως ενισχυμένα τάγματα πεζικού - το 501 μηχανοκίνητο ΤΠ με έδρα τα Γιαννιτσά και το 601 μηχανοκίνητο ΤΠ με έδρα το Κιλκίς - διαμορφωμένα με σκοπό να καλύψουν τις κατοχικές ανάγκες της αποστολής (λόχοι υγειονομικού, υλικού πολέμου και μεταφορών).

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική δύναμη με τη συμμετοχή στρατεύσιμων νέων, οι οποίοι υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, εκτός συνόρων και υπό τις διαταγές του Αμερικανού διοικητή.

Ολοι μας πονέσαμε και μοχθήσαμε για να αναθρέψουμε τα παιδιά μας με δημοκρατικές, πατριωτικές και φιλειρηνικές ιδέες.

Η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε τις προσδοκίες όλου του ελληνικού λαού και ειδικότερα των γονέων των στρατευμένων παιδιών ως διαπραγματευτή για την "ειρηνευτική λύση" του δολοφονικού πολέμου ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό.Υπέγραψε την έναρξη και τη συνέχιση των βομβαρδισμών. Συμμετέχει στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ με την εν λευκώ διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από το ελληνικό έδαφος, με την αποστολή ελληνικών πλοίων, αντιτορπιλικού και φρεγάτας στην Αδριατική, με την αποστολή ελληνικών τμημάτων στην Αλβανία και στη Βοσνία και σήμερα με την αποστολή 1.500 Ελλήνων ανδρών υπό τις διαταγές του ΝΑΤΟ.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι να γίνουν τα παιδιά μας βορά για τις ορέξεις των ΝΑΤΟικών. Οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν με το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής" και με τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι πρόκειται για μια αποστολή η οποία ενέχει πολλούς κινδύνους.

Επιπλέον, εν γνώσει της ελληνικής κυβέρνησης στέλνονται τα στρατευμένα νιάτα μας σε ένα μολυσμένο και ανθυγιεινό περιβάλλον, όπου οι επιπτώσεις στην υγεία θα είναι μακροχρόνιες και μη προβλέψιμες.

Ως γονείς και πολίτες της Ελλάδας συμπαραστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας και είμαστε περήφανοι για τους στρατευμένους νέους, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην αποστολή, για τα παιδιά μας στο αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής", που αντιλήφθηκαν έγκαιρα τον κίνδυνο και αποσύρθηκαν από τα παράλια της Γιουγκοσλαβίας, για τη στάση του μόνιμου υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος έστειλε στην ΕΕΔΥΕ τα δολάρια της "πρόσθετης αποζημίωσης" για τη συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις και ζήτησε να δοθούν στον αγωνιζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Είμαστε περήφανοι για τα στρατευμένα παιδιά μας, τα οποία παρά την τρομοκρατία και τις επικρεμάμενες ποινές για φυλάκισή τους εξέφρασαν και εκφράζουν δημοσίως και μέσα στους στρατιωτικούς χώρους την αντίθεσή τους να υπηρετούν τους ΝΑΤΟικούς. Τα δολάρια δεν αποτέλεσαν το δέλεαρ για την πλειοψηφία των Ελλήνων στρατιωτών για να προδώσουν τις πατριωτικές και φιλειρηνικές αξίες τους.

Προειδοποιούμε πως οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά μας, τα οποία κατ' εντολή της κυβέρνησης μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση.

Καλούμε όλο τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να εκφράζει εμπράκτως την αντίθεσή του στις ΝΑΤΟικές και κυβερνητικές επιβολές για εγκαθίδρυση κατοχικού καθεστώτος, με ΝΑΤΟικά στρατεύματα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

  • Απαιτούμε άμεσα να αποσύρει η ελληνική κυβέρνηση τις ελληνικές δυνάμεις από Κοσσυφοπέδιο, Αδριατική, Αλβανία, Βοσνία.
  • Να μην επιτρέψει τη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη.
  • Να κλείσει άμεσα τις βάσεις του ΝΑΤΟ.

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ