Τετάρτη 12 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21Ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Συνεχίζονται οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις

Οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου της ΕΕΔΥΕ, συνεχίζονται, σε πολλές περιοχές της χώρας και εξακολουθούν να κρατούν δυνατή τη φλόγα του αντιιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού αγώνα, που θεριεύει στο λαό και στη νεολαία, κατά της βάρβαρης επέμβασης των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Ετσι τις επόμενες μέρες πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις:

Στο Κερατσίνι - Αντιπολεμικός Μάης

- Το Σάββατο 15 Μάη στις 5.00 μμ,στο γήπεδο του Σχιστού, θα πραγματοποιηθεί φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου, για να σταματήσει ο πόλεμος και να νικήσει ο γιουγκοσλαβικός λαός. Συμμετέχουν οι ακαδημίες των ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης, με σύνθημα "Το ποδόσφαιρο σημαιοφόρος της ειρήνης".

- Την Κυριακή 16 Μάη,οι Επιτροπές Ειρήνης Κερατσινίου, Περάματος και Νίκαιας διοργανώνουν ποδηλατοδρομία ενάντια στον πόλεμο. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 πμ από την προβλήτα του Περάματος. Στις 10.30 πμ θα γίνει στάση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Αγ. Νικολάου στη Νίκαια.

- Την Κυριακή 23 Μάη,στις 7.30 μμ, στην πλατεία Λαού θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα: "ΜΜΕ και "νέα παγκόσμια τάξη"".

Στην Ηλιούπολη

Η Επ. Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει σειρά από εκδηλώσεις:

- Σήμερα Τετάρτη 12 Μάη, στις 7.00 μμ, εκδήλωση αφιερωμένη στο Δεκαήμερο Ειρήνης, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 13ου και 22ου Δημ. Σχολείων Κ. Ηλιούπολης (Ηρώς Κωνσταντοπούλου πίσω από το κλειστό Δημ. Γυμναστήριο Ηλιούπολης).

Στις εκδηλώσεις του Δεκαήμερου συμμετέχουν ο δήμος, πολλοί μαζικοί φορείς και σχολεία της πόλης.

Στη Δάφνη

Η Επιτροπή Ειρήνης Δάφνης σε συνεργασία με το δήμο, διοργανώνουν πολύμορφες φιλειρηνικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας και καταδίκης του βρώμικου πολέμου από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές.

- Σήμερα Τετάρτη 12 Μάη συνεχίζεται ο διαγωνισμός ζωγραφικής και έκθεσης για την "Ειρήνη" από τα σχολεία της πόλης.

- Αύριο Πέμπτη 13 Μάη η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" διοργανώνει μουσική εκδήλωση συμπαράστασης στον κουρδικό και σερβικό λαό. Επίσης οργανώνει δανειστική έκθεση "αντιπολεμικού βιβλίου" από τη βιβλιοθήκη του δήμου.

- Την Παρασκευή, 14 Μάη, πραγματοποιείται πολύμορφη καλλιτεχνική εκδήλωση από τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Θα ακουστούν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Δάφνης, μηνύματα ειρήνης από παιδιά προσφύγων - κατοίκων Δάφνης.

- Το Σάββατο 15 Μάη στις 10.00 πμ, οι Πρόσκοποι διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα "Τα παιδιά μιλούν με το μολύβι για την ειρήνη". Στις 8.00 μμ θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τον Σύλλογο Κρητών "Το Αρκάδι",με παραδοσιακούς χορούς και ο Μορφωτικός Καλλιτεχνικός Σύλλογος "Παρθενών" του Ν. Τριανταφύλλου θα παρουσιάσει επίσης πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Στην Ικαρία

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγίου Κήρυκου Ικαρίας πραγματοποιεί πορεία ειρήνης την Κυριακή 16 Μάη από το Τσουρέδο ως τον Αγιο Κήρυκα.

Στην Καβάλα

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας:

- Την Κυριακή 16 Μάη στις 11.00 πμ διοργανώνει αγώνα δρόμου στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Κέρκυρα

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" του Δήμου Μελιτειαίων Κέρκυρας,διοργανώνει την Παρασκευή 14/5 στις 8.30 μμ μουσική βραδιά για την Ειρήνη στα Βαλκάνια με το μουσικό συγκρότημα και το θεατρικό τμήμα Γιαννάδων. Συμμετέχει και το μουσικό τμήμα του εκπολιτιστικού συλλόγου Επισκοπιανών, στην καφετέρια "Ενα και Ενα", στον Αγιο Ματθαίο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ