Τετάρτη 12 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Προτάσεις" για το πλιάτσικο στα Βαλκάνια

Σε διαγωνισμό "προτάσεων" για την "επόμενη μέρα" του πλιάτσικου στα Βαλκάνια έχει επιδοθεί η ηγεσία της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να προλάβει την κυβέρνηση στην έκφραση των επιλογών της άρχουσας τάξης, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει να έχει "ξεχάσει" τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, που άλλωστε ποτέ δεν καταδίκασε ευθέως. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κ. Καραμανλής το μόνο που βρήκε να πει για το βομβαρδισμό της κινέζικης πρεσβείας στο Βελιγράδι ήταν να τον χαρακτηρίσει "ατυχή"!

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ αγωνιά για τη "διάδοση" των προτάσεών του για την επόμενη μέρα στα Βαλκάνια και ενώ τις παρουσίασε προχτές το βράδυ στο "φόρουμ" που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, τις επανέφερε χτες στη σύσκεψη των τομεαρχών για "ενημέρωσή" τους.

Οι περιβόητες "προτάσεις" της ηγεσίας της ΝΔ δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις κατά καιρούς θέσεις που έχουν εκφράσει εκπρόσωποι της οικονομικής ολιγαρχίας που φιλοδοξούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λεηλασία των γειτονικών λαών και πάνω στα ερείπια του πολέμου. Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν αναλάβει την αποστολή να εξασφαλίσουν τις πολιτικές προϋποθέσεις - που θα συνοδεύονται από στρατιωτική υποστήριξη - αλλά και τη χρηματοδότηση για την επιδρομή που ετοιμάζουν τα μεγάλα αφεντικά.

Ο Κ. Καραμανλής, λοιπόν, προτείνει, αμέσως μετά την επισημοποίηση της εκεχειρίας, να αναλάβει την εποπτεία της συμφωνίας και τη διαχείριση των άμεσων προβλημάτων της περιοχής μια προσωρινή τριμελής επιτροπή της διεθνούς κοινότητας, στην οποία επικεφαλής πρέπει να είναι Ελληνας και θα εκπροσωπούνται οι Αλβανοί του Κοσσυφοπέδιου, από τον Ι. Ρουγκόβα και η Γιουγκοσλαβία. Σε ό,τι αφορά τον επικεφαλής ο εκπρόσωπος του κόμματος διευκρίνισε χτες ότι θα μπορούσε να είναι και ο Κ. Μητσοτάκης, αλλά το όνομα του Επιτίμου δεν ακούστηκε καν στη σύσκεψη που προηγήθηκε.

Στο πακέτο των προτάσεων περιλαμβάνεται ακόμα διεθνής διάσκεψη για τα Βαλκάνια υπό την αιγίδα της ΕΕ και με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η ανάπτυξη με έμφαση στις υποδομές και τη χρηματοδότηση, κ.ά.

  • Περισσότερο προσγειωμένος και "ρεαλιστής" εμφανίστηκε ο Στ. Μάνος, ο οποίος ζήτησε ευθέως να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των επιχειρηματιών που "ενδιαφέρονται" για το πλιάτσικο. Χρειάζεται "να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα διευκολύνουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη θέση τους σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων", δήλωσε.
  • Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε και η πολυσυζητημένη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον Δ. Αβραμόπουλο, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εικόνα ενότητας και συσπείρωσης εν όψει των ευρωεκλογών.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ