Τετάρτη 12 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διώκονται οι διαδηλωτές;

Ανακοίνωση του Γραφείου της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Χ. Βουρλιώτης,για τις μικροφθορές που προκάλεσαν διαδηλωτές της ειρήνης σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο, που εδρεύει στο στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά, την περασμένη Κυριακή!

Με αφορμή την απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καλεί το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και να σταθεί ανάλογα απέναντι στη νέα προσπάθεια τρομοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ έχει ως εξής:

"Δυο μόλις μέρες πέρασαν από το γιορτασμό της 54ης επετείου της Μέρας της Αντιφασιστικής Νίκης, που δεκάδες χιλιάδες ελληνικού λαού - και στη Θεσσαλονίκη - διατράνωσαν τη θέλησή τους για ειρήνη στην περιοχή και την αξίωσή τους "Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια".

Σ' ένα τέτοιο αγωνιστικό κλίμα, που ο λαός πάλλεται από αισθήματα πατριωτικά, αντιιμπεριαλιστικά και εκφράζει δείγματα έντονης αλληλεγγύης στον πληττόμενο λαό της Ν. Γιουγκοσλαβίας. Σ' ένα τέτοιο κλίμα, που οι αντιπολεμικές εκδηλώσεις του ελληνικού λαού αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι διαδηλώσεις και τα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια κλιμακώνονται με την ένταση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, σ' ένα τέτοιο κλίμα διατάχτηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για μικροφθορές σε ΝΑΤΟικό στρατηγείο (!!!) από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Βουρλιώτη!

Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ