Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «καμένη γη» του ... υφυπουργού

«Δε ζούμε σε μια ταξική κοινωνία», δήλωσε χτες ο υφυπουργός Παιδείας, Φίλιππος Πετσάλνικος, ζηλεύοντας προφανώς τη δόξα του ανεκδιήγητου Κ. Λάσκαρη, κάποτε υπουργού Εργασίας της ΝΔ, ο οποίος διακήρυξε την «κατάργησιν της πάλης των τάξεων». Ο υφυπουργός, λοιπόν, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» σχολίασε τα τραγικά αποτελέσματα των πρόσφατων εξετάσεων. Αφού αναγνώρισε ότι δεν είναι σωστή μια παιδεία που να προχωράει όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα να ακριβοπληρώσει τα φροντιστήρια, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το σημερινό σχολείο δε μεγεθύνει τις κοινωνικές ανισότητες και ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται είναι «χαρακτηριστικά, απ' ό,τι φαίνεται, πολλών δεκαετιών της κοινωνίας και του εκπαιδευτικού συστήματος...».

Δηλαδή, κ. υφυπουργέ, οι χιλιάδες μαθητές που εκδιώχθηκαν από την κυβερνητική πολιτική της «μεταρρύθμισης» είναι κάτι σαν το «παραλάβαμε καμένη γη» που έλεγε και ο πρωτομάστορας της δημαγωγίας Α. Παπανδρέου; Βρείτε και τίποτε καινούριο να πείτε... Εκσυγχρονίστε, τουλάχιστον, τα παραμύθια σας!

Υ.Γ. Πάντως, αν σας λέει τίποτε, κ. υφυπουργέ, τα φροντιστήρια έχουν διπλασιάσει τη δουλιά τους τα τελευταία χρόνια, μαζί με τα κέρδη τους βέβαια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ