Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Το χρονοδιάγραμμα εφαρμόζεται...

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται κανονικά». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε χτες, αναφερόμενος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς που έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα στη Γενεύη, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, διαψεύδοντας τα περί αντιθέτου δημοσιεύματα. Δεν υπήρξε εμπλοκή, είπε, επισημαίνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα δεν έχει αλλάξει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένεται σήμερα Πέμπτη ν' αρχίσει η συζήτηση πάνω στις απόψεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης. Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Γλ. Κληρίδη ότι για τη χτεσινή μέρα δε θα υπάρξουν συναντήσεις, γιατί θέλει να τη χρησιμοποιήσει μαζί με τους συνεργάτες του για να μελετήσει τις απόψεις, τις αντιδράσεις στις ιδέες του, τόσο από την ελληνοκυπριακή όσο και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Στο μεταξύ, γεύμα εργασίας με τον Βρετανό ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό, Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, είχε χτες στη Γενεύη ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης. Για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί δείπνο του Προέδρου Κληρίδη με την ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη Γενεύη για τις συνομιλίες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ