Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δικομματικό θέατρο για το Χρηματιστήριο

Συνέχεια στο θέατρο γύρω από το Χρηματιστήριο, έδωσαν χθες κυβέρνηση και ηγεσία της ΝΔ, εμπαίζοντας τους μικρομετόχους που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την πολιτική και τα παιγνίδια των δύο μεγάλων κομμάτων στη Σοφοκλέους.

Η δικομματική κόντρα έχει στόχο, αφ' ενός, να εκτονώσει την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στους εκατοντάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένους» (διάβαζε χαμένους) του χρηματιστηριακού τζόγου, αλλά και στην προετοιμασία νέων πιο φιλελεύθερων μέτρων στο ΧΑΑ, που θα διασφαλίζουν τα κέρδη των μεγάλων παικτών. Ταυτόχρονα, εντείνεται η προπαγάνδα, η οποία βάζει ως προϋπόθεση ανάκαμψης της Σοφοκλέους τη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων διαρθρωτικών αλλαγών, που προωθεί η κυβέρνηση από κοινού με τη ΝΔ.

Η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, απαντώντας στα όσα είπε προχθές ο πρόεδρος της ΝΔ, επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση και συνέστησε «στους επιτελείς της ήττας της ΝΔ» να μην καταπιάνονται με θέματα, όπως αυτό του Χρηματιστηρίου, «γιατί επηρεάζουν αρνητικά και αμέσως τη λειτουργία του». Απέδωσε, μάλιστα, το ενδιαφέρον της ΝΔ για το Χρηματιστήριο στο ότι αναζητεί εναγωνίως τρόπους για να διασφαλίσει την παρουσία και προβολή της στη δημόσια ζωή. Σε ό,τι αφορά την ουσία, παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, όσον αφορά τη δραστηριότητα της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) και «θα αναμένουμε οι δικαστικές αρχές να επιτελέσουν το έργο τους». Προεξοφλώντας, έμμεσα πλην σαφώς, το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας, αναρωτήθηκε «προς τι αυτές οι πρωτοβουλίες, όταν δεν υπάρχουν τα ανάλογα στοιχεία, τα οποία να πιστοποιούν ότι αξίζει κάποιος να αναδεικνύει τέτοια θέματα;».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ανάλογου ύφους, ήταν η ανταπάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ. Υπενθύμισε στους «επιτελείς της κυβερνητικής απάτης» ότι ενώ παλαιότερα διακήρυσσαν ότι ήταν το κόμμα του Χρηματιστηρίου τώρα αξιώνουν απόλυτη σιωπή για ένα έγκλημα, που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερα από 18 τρισ. δρχ. Η ΝΔ δε θα τους κάνει τη χάρη και «θα αναγκαστούν να δώσουν όλα τα στοιχεία, για να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου, που κλονίστηκε από καιροσκοπικές κυβερνητικές παρεμβάσεις για χάρη κομματικών σκοπιμοτήτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Σοφοκλέψας του Σοφοκλέψαντος!(2004-11-03 00:00:00.0)
Απορρίφθηκε η πρόταση για προανακριτική επιτροπή(2003-06-18 00:00:00.0)
Απεγκλωβισμός συνειδήσεων(2001-02-03 00:00:00.0)
Αφεντικά του τζόγου(2000-06-14 00:00:00.0)
...και μετοχές - φούσκες(1999-08-27 00:00:00.0)
"Εισβολή" ή "έξοδος";(1999-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ