Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠ Η Ελλάδα σε πόλεμο με τη Γιουγκοσλαβία

Η κυβέρνηση έχει βάλει την υπογραφή της όχι απλώς κάτω από το διάταγμα των βομβαρδισμών κατά της Σερβίας, αλλά και κάτω από την απόφαση για έναρξη "χερσαίων επιχειρήσεων", που το πρώτο μέρος τους δεν είναι άλλο από αυτό που εξελίσσεται στη Βόρεια Ελλάδα!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γιουγκοσλαβία. Οσο ηλίθιο ή ακατανόητο και αν αυτό φαίνεται. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Και δεν αρκείται στο να παραχωρεί γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟικούς, παραδίδοντας προς ιδία χρήση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιό της και τον οδικό άξονα της συμπρωτεύουσας με τα Σκόπια, για τη μεταφορά στα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας των μισθοφόρων του θανάτου.

Ο "Ρ" παρουσιάζει σήμερα μια σειρά υπομνημάτων και "ενημερωτικών σημειωμάτων" που ανταλλάχτηκαν στο πλαίσιο της "εσωτερικής αλληλογραφίας" μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων υπουργείων. Ο "Ρ" αποκαλύπτει στοιχεία, τα οποία τέθηκαν υπόψη κορυφαίων Ελλήνων υπουργών, αρκετούς μήνες πριν ξεσπάσουν οι βομβαρδισμοί και αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του κ. Σημίτη είναι "χωμένη μέχρι το λαιμό" στη βρωμιά αυτού του πολέμου.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

  • Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλωμένη την πρόθεσή της για επιχειρησιακή εμπλοκή στη γιουγκοσλαβική κρίση, με χερσαία τμήματα και ειδικότερα με τάγμα Ελλήνων στρατιωτών.
  • Η κυβέρνηση έχει συνυπογράψει όχι μόνο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αλλά και τη χερσαία επίθεση, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής ΝΑΤΟικής επιχείρησης.
  • Η χερσαία επιχείρηση δεν είναι άλλη από αυτή που ήδη εδώ και καιρό λαμβάνει χώρα από το έδαφος της Ελλάδας, με τη μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς το Κοσσυφοπέδιο.
  • Η κυβέρνηση έχει σε τέτοιο βαθμό εμπλέξει τη χώρα στη ΝΑΤΟική θηριωδία, ώστε το ελληνικό έδαφος να αποτελεί το κέντρο της "Διοικητικής Μέριμνας" του πολέμου. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα διατηρεί σε ετοιμότητα τη στρατιωτική βάση στο Λιτόχωρο, τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, το λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Αυτή η κυβέρνηση, που προσπαθεί να εμφανιστεί σαν "Πόντιος Πιλάτος" είναι μια κυβέρνηση που γνώριζε από πρώτο χέρι και εγκαίρως για τους σχεδιαζόμενους βομβαρδισμούς των αμάχων από το ΝΑΤΟ. Κάλυπτε μέχρι και "ιδεολογικά" τη ΝΑΤΟική πρεμούρα για επέμβαση στο Κόσσοβο. Προσυπέγραψε με ένα απλό νεύμα των Αμερικάνων τον όλεθρο που εκτυλίσσεται στα Βαλκάνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο πόλεμος δεν τέλειωσε...(2000-06-08 00:00:00.0)
ΟΙ 19 ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ του ΝΑΤΟ οι πραγματικοί εγκληματίες πολέμου(1999-05-28 00:00:00.0)
Λαϊκή κατακραυγή κατά των ιμπεριαλιστών(1999-04-24 00:00:00.0)
Στα σκαριά η χερσαία επίθεση του ΝΑΤΟ(1999-04-20 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται και η χερσαία επέμβαση!(1999-04-04 00:00:00.0)
"Ολέθριο λάθος" και "νέο Βιετνάμ"(1999-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ