Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ελληνικό τάγμα στο Κοσσυφοπέδιο!

Σε όλες τους τις δηλώσεις μέχρι τώρα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επαναλαμβάνουν με ένα στόμα και μια φωνή ότι η Σερβία πρέπει να αποδεχτεί το σχέδιο του Ραμπουγέ.

Γιατί άραγε; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση - εν μέσω ανηλεών βομβαρδισμών - καλεί τη Σερβία να αποδεχτεί αυτό το κατάπτυστο κείμενο, που ούτε λίγο ούτε πολύ ορίζει ότι στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας θα εδρεύει ΝΑΤΟική δύναμη με απεριόριστα δικαιώματα δράσης, όχι μόνο στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά σε όλη της έκταση της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας!

Την απάντηση αυτής της κυβερνητικής εμμονής τη δίνουν τα πολύ πρόσφατα επίσημα ντοκουμέντα του υπουργείου Εξωτερικών με την κωδική σήμανση "Α3 ΔΝΑΕ" της 24ης Φεβρουαρίου 1999 και με τίτλο "Σημεία Παρεμβάσεως - Κοσσυφοπέδιο",που - σημειωτέον - η συγγραφή του τοποθετείται χρονικά αμέσως μετά τη λήξη του "πρώτου γύρου" των συνομιλιών στο Ραμπουγέ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της 24-2-99, "η Ελλάς... ως προς το στρατιωτικό σκέλος ήδη μετέχει με ένα πολυάριθμο και εξαιρετικά πεπειραμένο απόσπασμα, στην Αποστολή Διακριβώσεως του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο (σ. σ.: πρόκειται για το περιβόητο σώμα των "παρατηρητών"), όπου ήδη ήταν από καιρού παρούσα, με την Κοινοτική Δύναμη ECMM και θα μετάσχει, τόσο στη Δύναμη Απαγκιστρώσεως (Extraxion Force) όσο και στη ΝΑΤΟική δύναμη KFOR, με μονάδες όχι μικρότερες του τάγματος"!

Τι είναι η "KFOR";Στην επίσημη ΝΑΤΟική ορολογία πρόκειται για τη "Διεθνή Ειρηνευτική Δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο". Πρόκειται, δηλαδή, για τη ΝΑΤΟική χερσαία δύναμη επέμβασης στο Κοσσυφοπέδιο και τη Γιουγκοσλαβία, την οποία απαιτούν οι Αμερικανοί να δεχτούν οι Σέρβοι στο έδαφός τους, μέσω της υποταγής τους στο κείμενο του Ραμπουγέ!

Σε αυτή τη ΝΑΤΟική δύναμη κατοχής, η κυβέρνηση του κυρίου Σημίτη έχει ήδη αποφασίσει να στείλει ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις "όχι μικρότερες του τάγματος"!

"Κάτι που μας αφορά"...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, έχει - για τις περίφημες "δεσμεύσεις" που υπαγορεύει η ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ - και η διαπίστωση που περιέχεται σε άλλο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών,της ίδιας ημερομηνίας (24-2-99) και με κωδική σήμανση "ΑΠΦ. 1133 - 1133.1/HILL - 1133.1/KFOR/ΑΣ 779". Σημειωτέον ότι το έγγραφο έχει συνταχθεί μόλις 20 μέρες πριν την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών:

"Ο ΝΑΤΟικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη της KFOR έχει ολοκληρωθεί και ήδη οι ΝΑΤΟικές μονάδες συρρέουν προς τα έμπεδα στη μεθόριο ΠΓΔΜ - ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, μέσω λιμένων Θεσσαλονίκης και Βόλου και αερολιμένος Θεσ/νίκης".

"Στο σημείο αυτό - τονίζεται στο έγγραφο - εμφανίζεται μια ιδιαίτερη πτυχή που μας αφορά και συνίσταται στο ενδεχόμενο διελεύσεως του τουρκικού τάγματος διά του ελληνικού εδάφους, καθ' οδόν προς την ΠΓΔΜ"...

Με άλλα λόγια, το... "συμμαχικό" χρέος της κυβέρνησης, να διευκολύνει το πέρασμα των τουρκικών δυνάμεων από το ελληνικό έδαφος προς τη Σερβία, της ήταν γνωστό από πολύ νωρίς...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org