Κυριακή 4 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το άγος της υπογραφής

Περίπου ως... άνευ σημασίας προσπαθεί να εμφανίσει η κυβέρνηση την υπογραφή της κάτω από το διάταγμα του θα - ΝΑΤΟυ. Κι όμως, η αξία αυτής της υπογραφής, όχι μόνο είναι πασίδηλη στον καθένα, αλλά μνημονεύεται και στα επίσημα ντοκουμέντα των αρμοδίων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Αντί άλλης απόδειξης αντιγράφουμε από το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με την υπογραφή του "Επιτελείου Υπουργού Εθνικής Αμυνας" (ΕΠΥΕΘΑ) της 10-9-98:

"Στα πλαίσια της 3ης δέσμης (σ.σ.: πρόκειται για την "εφαρμογή των Στρατιωτικών Σχεδίων" του ΝΑΤΟ) και της προετοιμασίας για πιθανή Στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αναθέτει (σ.σ.: το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο) στις Στρατιωτικές Αρχές εκπόνηση ενδεχόμενων επιχειρησιακών σχεδίων, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις και όλους τους πιθανούς τρόπους ενεργείας και τα οποία θα εφαρμοστούν εφόσον υπάρξει σχετική (ομόφωνη) απόφαση του Συμβουλίου (NAC)"!

Η απόφαση των βομβαρδισμών θα εφαρμοζόταν μόνο εφόσον "υπάρξει σχετική ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου". Η απόφαση υπήρξε. Και ήταν ομόφωνη. Φρόντισε η ελληνική κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ