Παρασκευή 2 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Εμμένουν στην πρόκληση οι τραπεζίτες

Πρότειναν αυξήσεις 2,5% και "εγγυήσεις υγιούς ανταγωνισμού" για το 35ωρο, στη συνάντηση για τη σύμβαση εργασίας

Περισσότερο προκλητικοί και αδιάλλακτοι από κάθε άλλη φορά, οι εργοδότες πρότειναν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση με την ΟΤΟΕ, για την υπογραφή της νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης των τραπεζοϋπαλλήλων, αυξήσεις... 2,5%,απορρίπτοντας τα υπόλοιπα αιτήματα της ΟΤΟΕ. Ταυτόχρονα, έθεσαν το 35ωρο υπό την αίρεση του "υγιούς ανταγωνισμού", θέση στην οποία συμφώνησε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελάς!

Για μια ακόμα φορά οι διαπραγματεύσεις της ΟΤΟΕ με το Σύλλογο Ελληνικών Τραπεζών απέβησαν άκαρπες και η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 15 Απρίλη. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελάς εξέφρασε την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμά της, λέγοντας ότι "οι απαντήσεις της εργοδοτικής πλευράς δεν μπορούν να αποτελέσουν ένα πλαίσιο συζήτησης".

Δήλωσε επίσης ότι "η πρόταση της εργοδοτικής πλευράς για αυξήσεις κατά το τρέχον έτος στο ύψος της μέσης αύξησης του πληθωρισμού, δηλαδή 2,5%, το οποίο είναι μικρότερο ακόμα και από την ΕΓΣΣΕ, είναι απαράδεκτη και ότι αν συνεχίσουν οι εργοδότες να εμμένουν σ' αυτό το ύψος των αυξήσεων, οι τραπεζοϋπάλληλοι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις". Ωστόσο, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ, μένοντας πιστή στο δόγμα του "κοινωνικού διαλόγου", έχει εξασφαλίσει στους εργαζόμενους του κλάδου, ρόλο απαθούς παρατηρητή των εξελίξεων.

Οσο δε για τη μείωση του χρόνου απασχόλησης, δηλαδή την εφαρμογή του 35ωρου, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ επισήμανε ότι οι εργοδότες δεν το συζητούν, αφού ζητούν την εξασφάλιση υγειών συνθηκών ανταγωνισμού με παρέμβαση της κυβέρνησης, πρόταση με την οποία συμφώνησε!

Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Πανταλάκης,δήλωσε για το 35ωρο ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν προηγουμένως δε διαμορφωθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. Επίσης κάνοντας μια αναφορά για τη λειτουργία του τραπεζικού τομέα επισήμανε ότι υπάρχει ένας "κατ' επίφαση" ανταγωνισμός, αφού υπάρχουν σημαντικές στρεβλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ